FIT Boys moet winst toch aan Hoogeveen laten

28 september 2019

(Foto’s: Ria de Vries, Beelden: Hoogeveen TV)

Op en dag dat bij de cvv FIT Boys uit Beilen voetballen bijzaak was door de gebeurtenissen met twee spelers van FIT Boys 2 en JO17-1 die betrokken waren bij een ernstig ongeval afgelopen donderdag, gingen toch alle teams de wei in. De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen ging zwaar gehavend op bezoek bij vv Hoogeveen. Er waren 5 geblesseerde spelers, 1 geschorste en 1 afwezige (werk) speler. Met een selectie van 11 met aanvulling van twee 2e elftalspelers en één JO19-speler werd de wedstrijd aangevangen. Het team zette gezien de mogelijkheden en de samenstelling van de selectie een meer dan puike prestatie neer. Het hield tegenstander vv Hoogeveen 68 minuten lang op 0 – 0. De organisatie stond uitstekend, was natuurlijk vooral verdedigend ingesteld maar daarmee had vv Hoogeveen de grootste moeite. Maar FIT Boys hanteerde niet de botte bijl en bleef bijna de gehele wedstrijd goed in de organisatie spelen. Jammer was het dan ook dat Johan Vriesema voor een hele lichte overtreding toch geel kreeg. Hoogeveen werd gaandeweg de wedstrijd wat gefrustreerd en dat uitte zich in een aantal overtredingen en 3 gele kaarten.

Zoals gezegd, de rust werd gehaald met een 0 – 0 stand en daarmee was de ploeg en de staf uiterst content. Links- en rechtshalf Bart van der West en Johan Vriesema moesten heel veel meters maken, maar speelden uitstekend en kregen dan ook terecht de complimenten van de ploeg. Andere uitblinker was keeper Peterjan Oosting, die week in week uit ijzersterk keept en vaak geroemd wordt door de tegenstander. Maar eigenlijk verdienen alle 14 spelers een groot compliment, want niemand viel uit de toon en iedereen die aan spelen toekwam heeft zich tot het gaatje leeggespeelt. Tot de 68e minuut verliep de wedstrijd perfect en kreeg Hoogeveen heel weinig uitgelezen kansen. Alleen bij spelhervattingen, corners en vrije ballen was er dreiging. In de 68e minuut ging het dan toch mis. Een voorzet van rechts kon er niet uitgehaald worden en de bal belandde bij de 2e paal en kon door Hoogeveen-speler Yorno Lunenborg binnengekopt worden. Een domper, maar FIT Boys hield vast aan de gekozen tactiek. Kort na het doelpunt ging de moegestreden Johan Vriesema naar de kant en maakte JO19-1 speler Jelmer van Dijk (16 jaar) zijn debuut en deed dit naar behoren. Vlak voor tijd ging de licht geblesseerde Wilko Stevens ook naar de kant en werd vervangen door Daniël van der West. Rond de klok van 16:15 uur vloot de prima leidende scheidsrechter Venekamp deze wedstrijd de boeken in. Hoewel het resultaat niet positief was, was de ploeg en de staf toch tevreden over het vertoonde spel. Als het team met deze discipline en inzet blijft spelen, dan komen er zeker nog meer punten dan de 3 behaalde binnen.

Opstelling FIT Boys: Peterjan Oosting, Wilko Stevens (80e Daniël van der West), Tim Seubring, Nick Middelbos, Lars de Boer, Johan Vriesema (70e Jelmer van Dijk), Elwin Dam, Ruud Seubring, Bart van der West, Martijn de Vries en Jako van Faassen.