FIT Boys naar kwartfinale Protos Weering

27 december 2016
de Webmaster

In een lastige poule wist de Auto Beilen-/DS Reclame-equipe toch de halve finale van het Protos Weering Zaaltoernooi te bereiken. Al snel werd duidelijk dat er drie ploegen waren die gingen strijden voor de 1e, 2e en 3e plaats. Het was zaak een positief doelsaldo op te bouwen en minimaal 6 punten te halen. Met de twee zwakke broeders LEO Loon en Muntendam moest dat lukken voor de ploeg van trainer/coach Alex Padding. En dat lukte uiteindelijk ook en dus ging FIT Boys als één van de beste nummers 3 door naar de halve finale.

De avond begon goed voor FIT Boys toen er sterk geopend werd tegen favoriet Achilles 1894. Brutaal nam FIT Boys 2 keer een voorsprong (1 – 0 en 2 – 1), ook door een man-meer-situatie na een gele en rode kaart voor een Achilles-speler. Toen begon het te draaien bij 1e klasser Achilles en wonnen de mannen uit Assen met 2 – 4. De 2e en 3e wedstrijd werd er eenvoudig gewonnen van LEO Loon (3 – 0) en Muntendam (4 – 1) en met 6 uit 3 en een doelsaldo van +4 kon er begonnen worden aan de laatste wedstrijd tegen buurman Beilen. Achilles 1894 had toen al 10 punten na een 2 – 2 gelijkspel tegen Beilen en Beilen had 7 punten vooraf aan de burentwist. In de laatste wedstrijden was er sprake van een gelijk opgaande strijd. Beilen nam een 0 – 1 voorsprong maar FIT Boys kwam tegen het einde van de wedstrijd weer op 1 – 1. Ondanks dat beide teams genoeg hadden aan een gelijkspel bleven ze gaan voor de winst. Na een afgeslagen aanval van FIT Boys stond Lennart Hendriks voorin één-op-één. Lennart ontpopte zich deze avond als echte goalgetter en nam de bal aan op de borst en schoot uit de draai verwoestend raak (1 – 2). De tijd was voor FIT Boys te kort om nog een gelijkspel uit het vuur te slepen. Beilen en Achilles gingen beide met 10 punten sowieso door en FIT Boys zoals gezegd als één van de beste nummers 3 ook.

FIT Boys gaat 30 december in de Mondenhal in Nieuw Weerdinge strijden tegen EHS’85, Ter Apel’96, Valthermond en Nieuw Buinen. Een zware kluif voor FIT Boys om de halve finales te halen.