FIT Boys nu maat(je) te groot voor BATO

7 september 2019
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

Daar waar woensdag FIT Boys zijn meerdere nog moest erkennen in een 2 klassen beter spelend Achilles’94, daar was de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe vandaag tegen 5e klasser BATO de bovenliggende partij. FIT Boys begon slordig aan het duel en had veel balverlies. Gelukkig deed BATO vrolijk mee en leverde de bal ook regelmatig snel weer in. De beide spitsen Ruud Seubring en Stefan Eefting hadden het tussen de 14e en de 38e minuut behoorlijk op hun heupen. Afwisselend maakte zij 4 doelpunten (14e, 31e, 34e en 38e) waarbij Ruud de score opende. 4 – 0 derhalve en dat was ook de ruststand.

De tweede helft volgden er wat omzettingen en in de 56e minuut liet Stefan Eefting zien de topscoorder van de voorbereiding te willen worden. Hij maakte zijn 3e van de middag, de 5 – 0. Ook verdediger Gerald Haandrikman kwam op het scorebord, hij maakte de 6 – 0. Invallers Jonathan Schans en Jako van Faassen tilden de score naar 7 – 0 en 8 – 0. In de laatste 10 minuten ging FIT Boys iets te veel freewheelen en ging iedereen mee naar voren om maar te scoren. Daardoor stond de deur achterin wagenwijd open. Bij de 8 – 1 zat er een luchtje van buitenspel aan, maar Roy Sweep mocht door en scoorde. De 8 – 2 volgde uit een fout achterin en keeper Robert Haandrikman kon de treffer van Adolf Tuin niet meer voorkomen. Dit was ook het slotakkoord. Met een beetje meer precisie had FIT Boys BATO ook met dubbele cijfers naar Winschoten terug kunnen sturen, maar dat bleef de blauw-witten bespaard. Een prima pot van de Groen-Gele formatie en goed voor het zelfvertrouwen na de midweekse partij tegen Achilles’94.

Woensdag 11 september oefent FIT Boys om 20:00 uur uit tegen Gieten. Zaterdag 14 september speelt de ploeg de 2e bekerwedstrijd tegen SETA thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur. Maandag 16 september volgt de laatste bekerwedstrijd wederom thuis tegen Nieuw Balinge (20:00 uur).