FIT Boys oogst complimenten maar geen punten

6 maart 2022
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe ontving op deze zonovergoten zaterdag op Sportpark Noord-West kampioenskandidaat nummer één Nieuwleusen. De ploeg van trainer/coach Jeroen Elzinga liet bij vlagen zien dat ze niet zouden misstaan in de 2e klasse. Maar Nieuwleusen was vooral, volgens eigen zeggen, aan het afzien en ploeteren en was blij dat het met 3 punten van het veld stapte. En daar konden zij FIT Boys voor danken, want die wist twee keer te scoren maar dan in het verkeerde doel.

De eerste helft waren de ploegen aardig aan elkaar gewaagd. Nieuwleusen liet bij vlagen zien een prima spelende ploeg te zijn met veel individuele kwaliteiten. En met name de standaardsituaties leverden veel gevaar op. De ploeg herbergt veel lengte en bij corners komen de centrale verdedigers steevast mee naar voren. En FIT Boys heeft weinig lengte en had het daar lastig mee. Bij één van de vele corners de eerste helft werd deze niet goed genomen. De bal kwam laag bij de 1e paal. Een FIT Boys-spelers mistte de bal net en Arjan Keizer kreeg de bal wel onverwacht op de voet. Deze verdween buiten bereik van keeper Robert Haandrikman in het eigen doel (13e, 0 – 1). Ongelukkig, al had niet iedereen direct door dat het een eigen doelpunt was. FIT Boys stond verdedigend goed en als Nieuwleusen dan al kansjes kreeg, dan stond daar altijd nog de goed keepende invalkeeper Robert Haandrikman (Niels van der West had een rugblessure). De 0 – 1 werd de ruststand en de FIT Boys-reservespelers op de bank gaven aan dat wisselen niet nodig en wenselijk was, want FIT Boys speelde gewoon een prima pot.

De tweede helft veranderde er niets aan het spelbeeld. Het werd op de matige hoofdveld een echte vechtwedstrijd en daar was FIT Boys het beste in. Nieuwleusen had moeite met de omstandigheden en de felle tegenstander en kwam niet meer in hun spel. FIT Boys wisselde de moegestreden Daniël van der West en Stefan Eefting voor Jelmer van Dijk en Martijn de Vries. En even later ging de licht geblesseerde Arjan Keizer en Lars Hilbert naar de kant en vielen Johan Vriesema en Corné van der Berg nog in. FIT Boys ging iets opportunistischer spelen, met mid-mid Julian Boom die dieper ging spelen. De ploeg van trainer/coach Otto Halmingh wilde toch stiekem resultaat halen tegen de aanstaande kampioen en probeerde kansen te forceren. Echte 100% kansen leverde dit niet op, het bleef bij mogelijkheden. In de 82e minuut besliste FIT Boys de wedstrijd door het 2e eigen doelpunt te maken. De bal werd vanaf de rand van de 5 meter snoeihard op de lat geschoten. Keeper Robert Haandrikman stak zijn hand nog op en de bal kwam terug van de deklat en toucheerde zijn hand en verdween in het doel. Nieuwleusen vierde dit doelpunt alsof het kampioenschap al binnen was. De opluchting was  groot, want als je kampioen wil worden moet je zulke wedstrijden ook winnen. Na afloop complimenteerde de staf van Nieuwleusen FIT Boys met het vertoonde spel en inzet. FIT Boys had het hen heel lastig gemaakt. Mooi zulke complimenten, maar daar krijg je helaas geen punten voor.

De komende 1,5 week zullen die punten wel gepakt moeten gaan worden door FIT Boys. Eerst speelt het zaterdag 12 maart thuis tegen BSVV en dinsdag 15 maart reist de ploeg naar Coevorden voor de inhaalwedstrijd tegen CSVC.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Arjan Keizer (65e Johan Vriesema), Matthijs Bonnen, Lars de Boer, Thijs Oosting, Mike Jonink, Julian Boom, Jako van Faassen, Stefan Eefting (60e Martijn de Vries), Daniël van der West (60e Jelmer van Dijk) en Lars Hilberts (70e Corné van der Berg).