FIT Boys overtuigend door tijdens Protos Weering

29 december 2015
de Webmaster

UPDATE: FIT Boys treft in de kwartfinale van het Protos Weering Zaaltoernooi op woensdag 30 december (vanaf 18:00 uur) in de Börkerkoel in Westerbork: Achilles’94, Hollandscheveld, EDON en Fc ter Apel’96.

Vooraf zou FIT Boys genoegen moeten nemen met een tweede plaats. In een poll op twitter kwam 2e klasser Beilen als nummer 1 uit de bus. Hoe anders liep het deze maandagavond in de Drenthehal in Beilen. Op zeer overtuigende wijze eindigde FIT Boys 1e in de poule met een cleansheet (12 uit 4) en een doelsaldo van 18 voor en maar 1 tegen (Klasse Mark Lubberts!). Beilen, dat op papier een sterkere selectie heeft, moest genoegen nemen met de 2e plaats (9 uit 4). En zo gingen beide Beiler ploegen door naar de kwartfinale op woensdagavond 30 december om 18:00 uur. De loting vind later op de avond plaats.

Het FIT Boys-publiek werd deze avond getrakteerd op zeer aantrekkelijk Protos Weering Zaalvoetbal van de mannen van trainer/coach Ronald Bosma, leider Martin Datema en verzorgster Ria de Vries. De eerste wedstrijd werd Ruinen met 5 – 1 weggespeeld en zo begon de avond goed. Omdat buurman vv Beilen ook met 5 – 1 van HHCombi won, was de 2e wedstrijd gelijk de topper: FIT Boys – Beilen. Horecaondernemer Marc Smit had de zaak nog even op scherp gezet door namens Cafe Bar Het Zwaantje een vat bier voor de winnaar ter beschikking te stellen. Dit leek de Raven Advies-mannen nog eens extra te motiveren, los van de wil om deze dorpsderby te willen winnen. FIT Boys speelde een ijzersterke wedstrijd en speelde bij vlagen vv Beilen de zaal uit. Topscoorder Bertus Wolters zat mij Wilko Stevens on de broekzak en ook de toevoer naar Bertus werd door de FIT Boys-spelers vakkundig afgesneden. Beilen kwam niet in zijn spel, grossierde in foute passes en ballen over de zijlijn. FIT Boys bleef geconcentreerd en bouwde de score gestaag uit naar 3 – 0. Daar viel helemaal niets op af te dingen, daar waren zelfs onze vrienden van vv Beilen het unaniem over eens. FIT Boys zat op rozen met 6 uit 2 en Beilen moest met 3 uit 2 nog even vol aan de bak.

FIT Boys zette door en liet er geen twijfel over bestaan welke ploeg er in poule N winnaar zou worden. De derde wedstrijd was Tiendeveen het slachtoffer en ook nu weer hield FIT Boys-goalie Mark Lubberts de 0. De teller stond na 24 minuten op 5 – 0. Met 9 uit 3 was FIT Boys al door, maar de ploeg bleef hongerig. Ook de vierde wedstrijd zette FIT Boys door en won overtuigend met 5 – 0 van HHCombi. Met 12 uit 4 en een doelsaldo van 18 voor en 1 tegen (+17!) voegde FIT Boys zich overtuigend bij de laatste 50 van het Protos Weering Toernooi. Omdat Beilen zijn overige 2 wedstrijden wel weer won, ging het met 9 uit 4 als nummer 2 door naar de Kwartfinale.