FIT Boys pakt 3 belangrijke punten tegen SCN

14 april 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding speelde zaterdagmiddag uit tegen rode lantaarndrager SCN. SCN streed voor haar laatste kansen om degradatie af te wenden. FIT Boys moest dus zorgen daar scherp en agressief tegen te beginnen. De eerste fase van de 1e helft was direct duidelijk dat SCN verdedigde en gokte op de lange bal en de spelhervattingen bij FIT Boys op de helft. FIT Boys had de overhand en speelde nadrukkelijk op de helft van SCN. En het kreeg ook kansen om de score te open, maar dat duurde tot de 14e minuut. Het was Jos Gerding die prima de zijkant zocht, waar rechtsback Arjan Keijzer mee opkwam. Arjan leverde een perfecte voorzet af op Jos die de bal in de loop kopte. De bal verdween via de binnenkant paal in het doel (0 – 1). Daar waar andere ploegen SCN maar moeilijk op de knieën kregen, had FIT Boys een super start. SCN zocht vaak de botte bijl en ontving kort achter elkaar en geel en even later rood (daar waar geel ook op zijn plaats was geweest) en moest met 10 man door. Uit een prima vrije bal net buiten de zestien trof Jesse Drenth de paal. Vijf minuten voor de rust maakte Christiaan Trijbels op aangeven van Jos Gerding de 0 – 2 en zat FIT Boys op rozen. Nog een tweede helft spelen met een 0 – 2 voorsprong tegen 10 man moest gaan lukken.

De tweede helft begon FIT Boys ook nog sterk en drukte SCN ver terug. SCN bleef volharden om met 3 spitsen te spelen en de overige 7 veldspelers achter de bal. Bij vlagen combineerde FIT Boys goed en leek het een kwestie van tijd voor de 0 – 3 zou vallen. Maar naarmate de 2e helft vorderde nam het ongeduld toe en ging er vooral veel mis. Spelers liepen uit hun positie, voerden hun taken niet meer uit en er werd te veel gelopen met de bal. In plaats van de bal snel rond te laten gaan en daarmee SCN stuk te spelen. SCN kwam er af en toe gevaarlijk uit en de 1 – 2 had zomaar kunnen vallen. Gelukkig trad FIT Boys-keeper PeterJan Oosting steeds handelend op. Aan de andere kant zat het FIT Boys ook niet mee. Stefan Eefing trof met zijn inzet eerst de paal en in de rebound de lat. Ook de ingevallen Dirk van Faassen kon alleen voor de SCN-keeper geen doel treffen. Hoewel de tweede helft aan FIT Boys-zijde niet de schoonheidsprijs verdiende, gingen de o zo belangrijke 3 punten wel mee naar Beilen. Doordat SVN’69 gelijk speelde tegen Lutten, steeg FIT Boys weer één plek naar plaats 10. Maar nummer 12 FDS en 13 BSVV wonnen ook en dus zal FIT Boys de komende weken de stijgende lijn moeten doortrekken. 10 punten uit 4 wedstrijden met een doelsaldo van 8 voor en 1 tegen is meer dan netjes, maar de ploeg is er nog niet.

Volgende week 21 april speelt de ploeg om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen nummer 4 Hardenberg. Ook met deze ploeg heeft FIT Boys nog een appeltje te schillen na de nederlaag uit in Hardenberg. Maar FIT Boys heeft laten zien de ploegen uit de top van de 3e klasse D prima partij te kunnen geven, vraag dat maar aan Hoogeveen.

Opstelling FIT Boys: PeterJan Oosting, Arjan Keijzer, Ruud Seubring, Tim Seubring, Renaldo Boom, Julian Boom, Elwin Dam (65e Matthijs Bonnen), Jos Gerding, Jesse Drenth (70e Dirk van Faassen), Stefan Eefting en Christiaan Trijbels (75e Gerald Haandrikman).