FIT Boys pakt 3 hele belangrijke punten tegen ZZVV

19 januari 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde zaterdag op het kunstgras van Sportpark Noord-West een hele belangrijke wedstrijd tegen nummer 6 ZZVV. De ploeg uit Zuidwolde wist in al die jaren van onderlinge confrontaties nog nooit te winnen in Beilen, vorig seizoen scoorde FIT Boys in blessuretijd zelfs nog de 2 – 2. Ook deze zaterdag kwam ZZVV er al snel achter dat het wel eens een hele lastige middag zou kunnen gaan worden. FIT Boys stoof uit de startblokken en zette ZZVV direct vast op eigen helft. Het speelde fris en met 200% inzet en ZZVV kon slechts af en toe onder de druk uitvoetballen en werd dan ook wel direct gevaarlijk. Opletten dus achterin voor de FIT Boys-verdediging onder leiding van Tim Seubring, die na maanden blessureleed weer een basisplaats had. Rond de 14e minuut kwam Jos Gerding halverwege de helft van ZZVV in balbezit en leek te kunnen doorlopen naar de goal. In plaats daarvan produceerde hij een hele lange lob, die leek over te gaan. De bal daalde op het juiste moment, liet de net te ver voor zijn doel staande ZZVV-keeper vertwijfeld achter en viel binnen (1 – 0). Een wereldgoal en op dat moment ook wel een terechte voorsprong. Vervolgens zakte FIT Boys iets (te ver) in en liet ZZVV het spel maken. De ploeg uit Zuidwolde kan dat uitstekend en er kwamen ook kansen om te scoren. Of het vizier stond niet op scherp of FIT Boys-keeper Robert Haandrikman trad uitstekend handelend op. Robert, keeper van de JO19-1, keepte sowieso een prima wedstrijd. Uiteindelijk moest FIT Boys het hoofd toch buigen. Op links ging de ZZVV-linksbuiten Lars de Boer voorbij. Wilko Stevens moest instappen en werd ook uitgespeeld en zo stond het achterin 3 tegen 2. En dat speelde ZZVV prima uit en scoorde de 1 – 1. Een domper, maar FIT Boys rechte de rug en speelde vervolgens iets meer van de goal af en probeerde ZZVV af en toe onder druk te zetten. En zo kwamen er ook weer kansen voor FIT Boys. In de 33e minuut was linksback Matthijs Bonnen er van door op links en werd prima in de loop aangespeeld en hij dook de zestien in. Afgeven was een optie, maar de korte hoek lag volledig vrij en Matthijs plaatste de bal perfect in deze vrije hoek (2 – 1). Vreugde in het FIT Boys kamp en deze voorsprong werd vastgehouden tot aan de rust.

Na de rust golfde het spel op en neer en met name uit dode spelmomenten was ZZVV gevaarlijk. De FIT Boys-verdediging en keeper Robert Haandrikman moesten veel verdedigend wegkoppen en -stompen. Naarmate de 2e helft vorderde ging ZZVV steeds meer risico nemen en in de laatste fase speelde het achterin zelfs één-op-één. Het piepte en kraakte achterin bij FIT Boys, maar met heel veel strijd en inzet hield de groen-gele formatie de 2 – 1 stand vast. En het had zelfs de wedstrijd definitief in het slot kunnen gooien, als er zuiniger met de kansen was omgegaan. Regelmatig kwam FIT Boys er op de counter razendsnel uit en bij één situatie was er sprake van 2 tegen 1 en met de juiste steekpass had een FIT Boys-aanvaller alleen voor de ZZVV-keeper kunnen komen. Maar helaas werden er of foute keuzes gemaakt of stond de aangespeelde aanvaller buitenspel. Zo hield FIT Boys ZZVV in leven en bleef de ploeg uit Zuidwolde pompen. Bij één hachelijk moment binnen de 5 meter van het doel van FIT Boys wilde de bal er maar niet in en bracht Robert Haandrikman de ultieme redding en kreeg ook een vrije bal mee voor het aanvallen van de keeper in de 5 meter. Ver in blessuretijd floot de goed leidende scheidsrechter Oolders voor het einde en was het feest in het FIT Boys-kamp compleet. Een slecht begin voor ZZVV, maar de staf van ZZVV was reëel: “Een terechte overwinning.” Drie hele belangrijke punten!

Volgende week, mits koning Winter geen roet in het eten gooit, speelt FIT Boys om 14:30 uur uit in Nijeveen tegen SVN’69.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Lars de Boer (45 Mark Visser), Wilko Stevens, Tim Seubring, Matthijs Bonnen, Julian Boom, Jos Gerding (70 Mark Suebring), Elwin Dam, Jako van Faassen, Stefan Eefting (80 Kevin Kooistra), Jonathan Schans.