FIT Boys pakt bekeroverwinning tegen Tynaarlo

6 september 2020

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper equipe van trainer/coach Otto Halmingh ging zaterdagmiddag op bezoek bij Tynaarlo. Deze van oorsprong zondagvereniging heeft nu een prestatie-elftal op zaterdag en zodoende was dit de eerste keer dat beide ploegen elkaar troffen. Tegen deze 5e klasser werd wel duidelijk dat FIT Boys de bovenliggende partij was. Met het eerste half uur van de 1e en 2e helft was dit duidelijk te zien, maar in de laatste fase van de beide helften kreeg Tynaarlo ook de ruimte en wat kansen. FIT Boys hield de 0 en scoorde zelf 5 keer en nam zo een 0 – 5 overwinning mee naar Beilen.

De eerste helft opende FIT Boys sterk en drong Tynaarlo ver terug. Dit leverde ook kansen op, maar in de afwerking ontbrak nog even de scherpte. Martijn de Vries kreeg eerst een goede kans, maar stuitte op de keeper. Even later was hij er weer vandoor op rechts en verschalkte de keeper met een lob en maakte de 0 – 1 (12e minuut). Dat was ook de ruststand. In de 2e helft was het Stefan Eefting die in de 52e minuut de 0 – 2 maakte. Bij Tynaarlo leek de fut er uit en FIT Boys creëerde kans op kans. Tussen de 62e en 69e minuut scoorde het 3 keer, ook een aantal keren geholpen door de grabbelende Tynaarlo-keeper. Na een prima aanval over rechts met een combinatie tussen Leon Timmerman en Arjan Keizer zette Arjan prima voor op de ingevallen spits Daniël van der West en hij maakte de 0 – 3. Even later werd Renaldo Boom door de keeper gevloerd in de zestien. Leon Timmerman nam plaats achter de bal en scoorde uiterst koelbloedig de 0 – 4. Kort daarop was het Renaldo Boom die goed druk zette en zo alleen voor de keeper de 0 – 5 maakte. Daarna liet FIT Boys het wat lopen en kwam Tynaarlo ook nog een aantal keren gevaarlijk door. Keeper Niels van der West (17 jaar) hield zijn doel met een aantal uitstekende reddingen schoon en zo dus de 0. Al met al een prima bekerwedstrijd en de contouren van de 1e selectie worden steeds meer zichtbaar. Maandag zullen trainer Otto Halmingh en assistent-trainer Tim Seubring de 1e selectie bekend maken om zo in de resterende twee wedstrijden in de voorbereiding de speelwijze fijn te slijpen.

Woensdagavond 9 september oefent FIT Boys om 20:00 uur uit tegen Borger en zaterdag 12 september is de laatste bekerwedstrijd uit tegen FC Assen om 14:30 uur.