FIT Boys pakt drie hele belangrijke punten

2 november 2019
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen ging na een bewogen week op bezoek bij degradatiekandidaat SVN’69. In een week waarin de smalle selectie klap op klap kreeg en het meer over randzaken dan hoofdzaken leek te gaan, moest de ploeg zich toch herpakken en vol gaan voor de winst tegen de ploeg uit Nijeveen. Op donderdag bleek ook basisspeler Tim Seubring met rugklachten de wedstrijd op zaterdag niet te gaan halen. Toch kon de ploeg met 15 man op pad naar Nijeveen en na een korte voorbereiding floot scheidsrechter Spinder rond 14:30 uur voor het begin van deze degradatiekraker. FIT Boys liet SVN’69 voetballen en daar had de ploeg van trainer/coach Berry Mulder de nodige problemen mee. FIT Boys kreeg veel ruimte en kwam ook regelmatig aan aanvallen toe. Bij een afgeslagen corner werd de bal opnieuw ingebracht en via de paal en onder de grabbelende keeper door kwam de bal voor de voeten van de vrijstaande Martijn de Vries en die schoof eenvoudig binnen (0 – 1). En zo kwam de ploeg uit Beilen al na 11 minuten op de gewenste voorsprong. Het wedstrijdbeeld veranderde niet en SVN’69 kwam er alleen op links nog wel eens door wanneer de razendsnelle linksback weer opkwam, maar ook daar kwamen geen echte kansen uit. Bij een aanval van SVN’69 werd de bal prima onderschept op het middenveld en konden de FIT Boys-aanvallers in de ruimte achter de SVN-verdediging duiken. Stefan Eefting had de bal op de rand zestien. Eerst schoot hij de bal tegen een arm van en SVN-verdediger, maar dit liet scheidsrechter Spinder nog doorgaan. Daarna werd binnen de zestien zijn standbeen onderuit geveegd en wees Spinder volledig terecht naar de stip. Stefan nam zelf plaats achter de bal en hoewel de SVN-keeper in de goede hoek lag vloog de bal binnen (33e minuut 0 – 2). Nog voor rust had FIT Boys de wedstrijd in het slot kunnen gooien, maar verzuimde dit.

Na de thee bleef FIT Boys het initiatief aan SVN’69 geven, maar liep het bij vlagen te ver achteruit. Daardoor kwam SVN’69 steeds vaker gevaarlijk opduiken voor FIT Boys-keeper Peterjan Oosting, maar hij hield zijn doel schoon. Aan de andere kant was de ruimte enorm en op de counter was FIT Boys wel gevaarlijk, maar kwamen er geen echte kansen. Een SVN’69 speler ontsnapte nog aan een rode kaart, nadat hij verdediger Gerald Haandrikman KO ramde door hem met een uitgestoken arm op te vangen. Scheidsrechter Spinder had het niet gezien, maar SVN-trainer Berry Mulder wel en hij wisselde deze speler direct. Respect voor deze actie. Ook Gerald moest geblesseerd naar de kant en werd vervangen door Jako van Faassen. SVN ging alles of niets spelen en stuurde een lange verdediger naar voren voor nog meer druk. Het piepte en kraakte bij FIT Boys achterin, maar de ploeg hield stand. Tot het moment dat de gevaarlijke linksback op zijn 35 meter van het doel besloot te schieten. Met een geweldig schot die afdraaide naar buiten verdween de bal buiten bereik van Peterjan Oosting in de hoek (1 – 2). Met nog een paar minuten op de klok werd het nog even billenknijpen, al had FIT Boys de ultieme kans op de 1 – 3. Jonathan Schans werkte zich langs zijn verdediger in kon richting SVN-doel. Hij zag de meegelopen Stefan Eefting prima, maar gaf de bal te hard voor het doel langs en zo kon Stefan deze 100%-kans niet verzilveren. SVN’69 bleef de bal ik de zestien pompen, maar kon het verlies niet meer afwenden. Door enkele pittige overtredingen van SVN-kant en daardoor de nodige blessurebehandelingen lag het spel veel stil en had FIT Boys ook regelmatig balbezit. De van een blessure herstelde Kevin Kooistra kwam Martijn de Vries nog aflossen. Groot was de opluchting en vreugde aan FIT Boys-zijde toen scheidsrechter Spinder deze wedstrijd de boeken in floot. FIT Boys behaalde zo 3 hele belangrijke punten en steeg door de overige resultaten naar de 10e plek. En dat werd gevierd in Nijeveen en in de FIT Boys-kantine.

Volgende week speelt FIT Boys om 14:30 uur op Sportpark Noord-West weer een rechterrijtjetopper tegen nummer 11 Hardenberg’85.

Opstelling FIT Boys: Peterjan Oosting, Lars de Boer, Gerald Haandrikman (63e Jako van Faassen), Ruud Seubring, Matthijs Bonnen, Mark Seubring, Elwin Dam, Bart van der West, Martijn de Vries (89e Kevin Kooistra), Stefan Eefting, Jonathan Schans.