FIT Boys pakt geen punten in Balkbrug

30 november 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde andermaal een cruciaal duel tegen concurrent voor de onderste plaatsen Avereest. Van de smalle selectie van 17 spelers waren er 3 geblesseerd, 1 ziek, 1 aan het werk, 1 een weekend weg en 2 spelers met het 2e mee om speeltijd te krijgen. Met 9 1e selectiespelers en 5 spelers van het 2e (waarvan 2 in de basis) startte FIT Boys aan deze belangrijke wedstrijd. FIT Boys had in de eerste helft met name moeite om de vleugelspelers van Avereest af te stoppen. Week in week uit laat FIT Boys-keeper Peterjan Oosting zien waarom hij één van de betere keepers in de 3e klasse is. Hij hield met diverse prima reddingen zijn ploeg op de been. Aan de andere kant kwam FIT Boys maar moeilijk tot echte kansen en zo bleef het lang 0 – 0. Bij een aanval van FIT Boys waren twee verdedigers mee naar voren, maar de aanval werd afgeslagen. Avereest schakelde razendsnel om en speelde dit prima uit (34e 1 – 0 Arjan Dunnink). Scheidsrechter Taflan ging nog wel in gesprek met assistent-scheidsrechter Peter Doornbos na zijn vlagsignaal, maar keurde het doelpunt toch goed. Dit doelpunt leek voor FIT Boys het sein om er nog een schepje bovenop te doen. FIT Boys drukte Avereest even ver terug en uit een corner van Matthijs Bonnen kopte spits Jos Gerding prima door en de bal verdween in de lange hoek (45e 1 – 1). Dat was ook de ruststand. Nog voor de rust ging Martijn de Vries er geblesseerd af en werd vervangen door Thom Vredevoort.

Het eerste kwartier van de 2e helft was FIT Boys de bovenliggende partij en legde het enkele hele acceptabele aanvallen op de mat. Dit leverde ook mogelijkheden op, maar zoals wel vaker dit seizoen is het afmaken een probleem. Voorzetten konden niet gepromoveerd worden tot echte kansen en op de rand zestien twijfelde Elwin Dam iets te veel. In plaats van te schieten, kapte en draaide hij en was de kans weg. Naarmate de 2e helft vorderde pakte Avereest het ook weer beter op. Het was van beide kanten niet hoogstaand, maar Avereest wist toch enkele kansen te creëren. Andermaal ontpopte FIT Boys-keeper Peterjan Oosting zich als sta in de weg en wist enkele zekere doelpunten te voorkomen. FIT Boys hield stand en was ook regelmatig op de helft van FIT Boys te vinden. Grootste kans was nog voor Jos Gerding. Rechtsback Arjan Keizer stoomde op aan de rechterkant en gaf een prima voorzet. Jos kwam net te kort om deze bal binnen te koppen. Ondanks dat de kansenverhouding in het voordeel van Avereest uitviel, leek deze wedstrijd geen winnaar te krijgen. Totdat Avereest-speler Jurgen Visscher in de 83e minuut FIT Boys in rauw dompelde en de 2 – 1 maakte. FIT Boys probeerde het nog met de moed der waanhoop, maar wist het tij niet meer te keren en ging dus zonder punten terug naar Beilen. De concurrentie onderin won wel of pakte een punt, ook van de top 4 ploegen. Alleen Achilles’94 won wel en lijkt het kampioenschap al niet meer te kunnen ontgaan.

Het is voor FIT Boys zaak dat het de selectie weer fit krijgt en aan kan vullen met de dit weekend zieke Jonathan Schans en de afwezige Mark Seubring en Stefan Eefting. Zaterdag 7 december om 14:30 uur wacht thuis op Sportpark Noord-West Lutten.

Opstelling FIT Boys: Arjan Keizer, Ruud Seubring, Gerald Haandrikman, Lars de Boer, Matthijs Bonnen, Elwin Dam, Bart van der West, Martijn de Vries (40e Thom Vredevoort), Jos Gerding en Jako van Faassen.