FIT Boys pakt op valreep punt tegen Lutten

4 november 2017

(Foto’s: Ria de Vries en Maurits Beuling)

De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe van trainer/coach Alex Padding speelde thuis tegen Lutten. Het was van beide zijden geen hoogstaande wedstrijd, waarbij er wel veel strijd en inzet was. De rust werd met een 0 – 0 stand gehaald, al had FIT Boys ook eenvoudig een voorsprong kunnen pakken. Na de rust kregen beide teams mogelijkheden om te scoren. Het was Lutten die dat het eerst deed (73e minuut). Met een alles of niets offensief speelde FIT Boys vol voor een punt en kreeg uiteindelijk loon naar werk. Tim Seubring haalde in de 93e minuut de trekker over vanaf de rand zestien uit een vrije bal (1 – 1). Gezien het spelbeeld was dit wel een juiste uitslag voor beide teams, alleen schiet je met 1 punt weinig op.

FIT Boys had de eerste helft een licht veldoverwicht en kreeg goede kansen op een voorsprong, waarbij Matthijs Bonnen de grootste kans kreeg. Vlak voor de doellijn schoot hij over. Voor de rest viel er weinig te noteren wat betreft de eerste helft en zo zochten de spelers in de rust de thee op en de toeschouwers de koffie in de FIT Boys-kantine.

De tweede helft was de grootste kans andermaal voor Matthijs. Op zo’n elf meter van het doel was de keeper al uit positie en moesten er alleen twee spelers op de doellijn gepasseerd worden. Het te slappe schot kon worden gekeerd. Aan de andere kant kopte een Lutten-speler op de paal uit een goede voorzet. Het was Lutten dat in de 73e minuut op 0 – 1 kwam, na onoplettendheid achterin bij FIT Boys. Om toch nog een punt uit het vuur te slepen, ging FIT Boys alles of niets spelen met invaller Gerald Haandrikman en verdediger Tim Seubring in de spits. De wedstrijd was al ver in de blessuretijd toen FIT Boys op de rand zestien een vrije bal kreeg. Tim Seubring kegelde de bal achter de Lutten-doelman en zo pakte FIT Boys op de valreep een punt. Over de gehele wedstrijd gezien ook wel een terechte uitslag.

Dinsdag 7 november speelt FIT Boys om 20:30 uur voor de beker tegen Drenthina in de Jens Vesting (stadion Fc Emmen) in Emmen. Zaterdag 11 november staat om 14:30 uur de uitwedstrijd tegen Hollandscheveld op het programma.