FIT Boys pakt overtuigende zege op Bant

16 maart 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

Wederom speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen een hele belangrijke wedstrijd tegen nummer 13 Bant. Uit werd nog op eclatante wijze met 5 – 0 verloren, dus FIT Boys had iets recht te zetten. In de loop van de dag, door de vele regen, werd het hoofdveld alsnog afgekeurd en werd er gespeeld op kunstgras. Niet ongunstig voor FIT Boys, want Bant moet het hebben van fysiek spel en dat komt op kunstgras minder uit de verf. Allereerst trapte Pupil van de Week Dylan Scheper af en scoorde fraai. FIT Boys liet met de wind mee, ondanks de verloren tos, zien dat er voor Bant deze middag niks te halen viel. Het zette goed druk, probeerde te blijven combineren met de wind mee en het zat nu ook eens mee in de score en het moment waarop de doelpunten vielen. Na een kwartier spelen viel de 1 – 0 al. Jesse Drenth, deze wedstrijd sterk op dreef, sneed van rechts naar binnen en op de rand zestien schoof hij de bal met uiterste precisie in de linker benedenhoek buiten bereik van de jonge keeper van Bant. Dat de wind deze middag een rol speelde, bleek in de 40e minuut. Jesse Drenth nam plaats achter de bal uit een toegekende corner. Met een prachtige curve en gedragen door de wind zeilde de bal naar de verre hoek. Precies op dat moment nam de wind af en daalde de bal perfect bij de tweede paal en viel binnen (2 – 0). Een wereldgoal! Maar de koek was nog niet op voor de rust. Op slag van rust zette Stefan Eefting goed door, leek de bal even te verspelen aan de keeper maar kreeg deze met een gelukje mee en tikte zo van dichtbij de 3 – 0 binnen. Bant-trainer Wim Jonkers verklaarde na afloop: “Zo’n domper vlak voor rust was funest. Toen knakte er wat bij ons.”

Na de rust had Bant de wind mee en kwam FIT Boys moeilijk van eigen helft. Maar Bant speelde te vaak de lange bal en schoot van afstand steeds hoog richting doel. Gedragen door wind schoten die balen of door of verdwenen over het doel en/of het vanghek. Naarmate de 2e helft vorderde en het doelpunt voor Bant uitbleef, zakte het geloof in een beter resultaat bij de bezoekers steeds verder weg. En FIT Boys wist dat het deze middag die o zo belangrijke punten ging binnenhalen. Door wat pijntjes wisselde trainer/coach Joop van Dalfsen nog tweemaal en één bleek een zogezegde ‘gouden wissel’. Kevin Kooistra maakte met zijn 1e balcontact in de 81e minuut de 4 – 0 uit een perfecte voorzet van Jos Gerding, die deze middag ijzersterk speelde. En om het uitverlies volledig te vereffenen, maakte Kevin in de 90e minuut ook nog de 5 – 0. Na goed doorzetten tikte hij met zijn uitgeschoven linkerbeen nog net binnen. Direct daarna floot de uitstekende leidende scheidsrechter Blom deze wedstrijd de boeken in. FIT Boys vierde deze terechte overwinning en voor Bant kan het wel eens een heel lastig en/of lang seizoen worden. Door deze zege steeg FIT Boys 2 plaatsen en staat in het ‘linker’ rijtje op korte afstand van de top 6 en op ruime afstand van de onderste regionen. Hele belangrijke punten dus.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Dirk van Faassen, Tim Seubring, Wilko Stevens (81e Gerald Haandrikman), Matthijs Bonnen, Jako van Faassen, Jos Gerding, Bart van der West, Mark Visser (45e Lars de Boer), Stefan Eefting, Jesse Drenth (79e Kevin Kooistra).

Volgende week 23 maart speelt FIT Boys om 14:30 uur uit in Zuidwolde tegen ZZVV.