FIT Boys sleept gelijkspel uit het vuur

3 november 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen had na het slechte resultaat tegen Bant van vorige week (5 – 0) iets recht te zetten. In de warming-up waren maar liefst 3 spelers die moesten kijken of ze wedstrijdfit waren, en dat ging om Ruud Seubring (kuit, knie), Elwin Dam (lies) en Jos Gerding (rug). Stefan Eefting deed sowieso niet mee, want hij was de hele week ziek geweest. De ziekenboeg is overigens al zeer goed gevuld met Tim Seubring (rug), Nick Middelbos (enkelbanden), Jesse Turkstra (knie) en Mark Visser (knie). De drie konden starten en nadat Pupil van de Week Thijmen Pars had afgetrapt en gescoord kon de wedstrijd beginnen. Het was vandaag bij vlagen goed van FIT Boys kant en al snel bleek dat er zeker tegen SVN’69 iets te halen viel. Ook deze wedstrijd bleek maar weer dat FIT Boys veel kansen nodig heeft om te scoren. Naarmate de 1e helft vorderde kreeg SVN’69 ook ruimte om te voetballen en kreeg de ploeg uit Nijeveen ook kansen. Vlak voor rust leek SVN’69 ook op voorsprong te komen, maar de inzet ging wonderwel mis. Toen was het ook direct rust.

Na de rust hadden de niet fitte Ruud Seubring en Elwin Dam het zwaar. Ze bleven staan en maakten de 90 minuten ook vol, met de wetenschap dat er een vrij weekend zit aan te komen. FIT Boys knokte voor wat het waard was en bleef vanuit de organisatie voetballen. En wederom kwamen er kansen, want de ruimte lag achter de SVN’69-verdediging. Het duurde tot een uur spelen en toen werd de ban gebroken. Het was de jarige Elwin Dam die vrijdag 2 november 30 jaar was geworden die scoorde (1 – 0). Op de bank was de conclusie helder en simpel, maak snel de 2 – 0 en dan is de wedstrijd gelopen en gelooft SVN’69 er niet meer in. Maar het liep anders. In de 68e minuut kreeg SVN’69 de kans op 1 – 1 en die maakte D. van Halen. En nog geen 4 minuten later stond de organisatie achterin even niet goed en kon de volledig vrijstaande J. Westenbrink de hoek uitzoeken en scoorde beheerst de 1 – 2. Wat een domper, maar FIT Boys had geleerd van de wedstrijd tegen Bant. Bij tegenslag niet opgeven, maar een tandje erbij schakelen. Dirk van Faassen had dit goed begrepen en knokte als rechtsback voor wat hij waard was en ook aanvallend schakelde hij zich regelmatig in. Na een laatste omzetting, Bart van de West voor de moegestreden Jesse Drenth, zette FIT Boys aan en drukte het SVN’69 ver terug. Het harde werken werd beloond en weer was het Elwin Dam die het feestvarken was. Hij maakte zijn 2e en dus de 2 – 2 (80e minuut). Er waren nog ruim 10 minuten te spelen en FIT Boys zette SVN’69 nog verder onder druk. De ultieme kans op de 3 – 2 kwam er. Matthijs Bonnen, inmiddels links buiten, zette goed druk op de SVN’69-keeper. Deze wilde de bal naar voren rammen, maar raakte Matthijs op de rug. De bal kwam met een curve precies voor de voeten van de volledig vrijstaande spits Jos Gerding. In een split second bedacht Jos zich niet, wist ook niet wat hij in zijn rug had, en plaatste de bal op het lege doel. De FIT Boys bank stond al in de juichmodus, maar de bal ging jammerlijk langs de verkeerde kant van de paal. Hier had de ploeg in de slotseconden nu eens de overwinning kunnen pakken, maar het mocht niet zo zijn. Misschien overall gezien was de 2 – 2 wel een terechte uitslag, alhoewel FIT Boys misschien wel de meeste kansen had om er toch met 3 punten vandoor te gaan.

Komend weekend geen voetbal voor FIT Boys. Met een waslijst aan blessures en pijntjes, afwezige selectiespelers en een 2e die 10 november wel competitie moet voetballen gaat de wedstrijd op 9 november vv Beilen 1 – cvv FIT Boys 1 ter ere van de opening van het kunstgrasveld niet door. Hoe vervelend ook, maar de selectie moet even rust hebben en het enige rustmoment in het drukke competitieschema is komend weekend.

Zaterdag 17 november speelt FIT Boys 1 om 15:15 uur uit tegen Hardenberg’85.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Dirk van Faassen, Wilko Stevens, Ruud Seubring, Ronaldo Boom, Matthijs Bonnen, Elwin Dam, Julian Boom, Jonathan Schans, Jos Gerding, Jesse Drenth (74e Bart vd West).