FIT Boys sluit voorbereiding prima af

17 september 2018
de Webmaster

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen ontving in de 3e bekerronde (eigenlijk de 2e) Elim op Sportpark Noord-West. Deze wedstrijd werd verplaatst van zaterdag 8 september naar maandag 17 september vanwege een overlijdensgeval bij Elim. Met enig ontzag werd de Elim-ploeg tegemoet getreden door FIT Boys, we hebben het hier tenslotte over de winnaar van Protos Weering en een potentiĆ«le titelkandidaat in de 3e klasse D. Onder toeziend oog van BSVV trainer Alex Visser en BSVV assistent-trainer Arnold vd Broek (zij spelen de 1e competitieronde tegen Elim en de 2e ronde tegen FIT Boys), ontspon zich een vermakelijke wedstrijd tussen FIT Boys, dat de ruimtes klein hield en op de counter speelde, en Elim, dat meer de bal had en bij vlagen liet zien een hele goede ploeg te hebben. Na een sterk begin van Elim, kwam FIT Boys beter in de wedstrijd en liet zien ook heel aardig te kunnen combineren. Uit een snelle tegenaanval over links zette Jonathan Schans, overgekomen uit de JO19, goed door en trok de bal prima laag voor. Andere youngster Kevin Kooistra (18) was goed meegelopen en verschalkte Elim-keeper Alex Padding met een lage schuiver in de hoek (1 – 0). Een knap doelpunt, met in de hoofdrol twee ex-JO19 spelers die nadrukkelijk hun kans grijpen in het 1e. Bij Elim lukte het niet en ze konden maar spaarzaam een bres slaan in de hechte FIT Boys-verdediging. En dan was daar altijd nog sluitpost Peter Jan Oosting die een ijzersterke wedstrijd keepte. Ook slot op de deur Wilko Stevens was onvermoeibaar en liep alle gaten perfect dicht. Zo gingen de ploegen rusten met een 1 – 0 stand en werd er door de Elim-spelers nadrukkelijk ingepraat op de scheidsrechter die het kort hield en daardoor regelmatig in het nadeel van Elim moest fluiten vanwege overtredingen en aanmerkingen op de leiding.

In de rust bleven Jesse Drenth en Jos Gerding in de kleedkamer en werden vervangen door Matthijs Bonnen en Stefan Eefting. De tweede helft was nog maar koud gestart, het meeste publiek was nog onderweg naar het veld, toen FIT Boys een 200%-kans kreeg op de 2 – 0. Uit een prima aanval kwam de bal voor de voeten van de mee opgekomen Julian Boom. Er was geen verdediger en keeper meer in de buurt en het doel was leeg. Op onverklaarbare wijze wist Julian de bal langs de verkeerde kant van de paal te krijgen. Nog geen 10 minuten laten stond de verdediging even niet goed en liet Elim zijn klasse zijn. Een uitstekende aanval werd afgerond door Jarno Prijs met een bekeken schot in de hoek (1 – 1). Daarna golfde het spel op en neer en stopte FIT Boys een niet aflatende energie in de wedstrijd. Wat een verschil met de wedstrijd van zaterdag tegen CSVC (2 – 0 verlies) en de ploeg liet zien tot waar het toe in staat is. Op het middenveld speelde Elwin Dam kort achter de spitsen en hij zette constant druk op de middenvelders en verdedigers. Ook was hij contact aanspeelbaar en verdeelde en heerste. Hij solliciteerde nadrukkelijk naar Man of the Match en is in deze vorm een absolute drijvende kracht binnen FIT Boys 1. Bij een aanvallende actie kwam Jonathan Schans ongelukkig op zijn heup terecht en moest geblesseerd naar de kant. Dirk van Faassen kwam voor hem binnen de lijnen. Elim had genoeg aan een gelijkspel om door te gaan in de beker en liet de teugels wat vieren. FIT Boys kwam steeds vaker gevaarlijk voor het doel van Elim. Bij zo’n aanval kon Matthijs Bonnen aanleggen vanaf de rand zestien en raakte met veel gevoel de bal die met een prachtige curve via binnenkant paal binnenviel (2 – 1). Elim schakelde een tandje bij en miste eerst nog een opgelegde kans door de bal bij de tweede paal over het lege doel te lepelen. FIT Boys zag nog een inzet uit een corner van de lijn gehaald worden. Toch was het Elim die de volgende ronde de beker veiligstelde. Het was Mike Doldersum die de 2 – 2 (90e minuut) maakte. De scheidsrechter trok de nodige tijd bij, maar de tussenstand veranderde niet meer en werd zo de eindstand. Voor FIT Boys een prima afsluiting van de voorbereiding en een hoopgevende wedstrijd in de aanloop naar de start van de competitie. En dit benadrukte trainer/coach Joop van Dalfsen na afloop ook: “Als we dit elke week kunnen opbrengen, dan spelen we een uitstekende competitie. We moet het niveau van deze wedstrijd elke week weer halen.”

Zaterdag 22 september start FIT Boys de competitie in de 3e klasse D met een uitwedstrijd tegen het onbekende Avereest uit Balkbrug. Start van de wedstrijd is 14:30 uur en deze staat onder leiding van scheidsrechter Moeken.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Arjan Keijzer, Nick Middelbos, Wilko Stevens, Renaldo Boom, Julian Boom, Elwin Dam, Kevin Kooistra, Jonathan Schans (65 Dirk van Faassen), Jos Gerding (45 Matthijs Bonnen) en Jesse Drenth (45 Stefan Eefting).