FIT Boys smaakt eindelijk het zoet van een overwinning

8 mei 2022

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ging deze zaterdag op bezoek bij Hollandscheveld. Als je dan weet dat FIT Boys in Hollandscheveld voor het laatst 2 april 2005 won en dat er in de selectie van de 18 spelers 8 spelers afwezig waren, dan weet je dat er een lastige middag kan volgen. Maar niets was minder waar. Met twee JO19-spelers (Mart Oosting (16) en Koen de Vries (17) en een 5e elftal speler (Gerjan Hoogenberg (20)) in de basis en samen met Jako van Faassen in de verdediging, speelde FIT Boys fel en agressief naar voren en wilde ook aanvallen en deed dat ook. Hollandscheveld speelde met name de 1e helft een slechte wedstrijd en pakte dat na de thee beter op en ging ook opportunistischer spelen. Het leed was toen al geschied. Bij een flitsende aanval over rechts in de 31e minuut kwam de bal perfect laag voor bij de tweede paal en was topscoorder Jelmer van Dijk op tijd ter plaatse om de bal binnen te schuiven (0 – 1). Achterin stond het goed met keeper Niels van der West die er nog heel wat uit haalde. Het middenveld was als vanouds met Johan Vriesema, Julian Boom (terug van een blessure) en Matthijs Bonnen. Lars Hilberts speelde achter de spitsen en liet bij vlagen mooie dingen zien. En voorin was Jelmer van Dijk trefzeker en verzette Ivo van Ewijk bergen werk. Misschien is met Ivo, zonder de andere spelers te kort te doen, wel de Man van de Wedstrijd genoemd. Verdedigend maakte hij ongelooflijk veel meter, aanvallend is hij zo snel en ongrijpbaar en dus steeds een plaag voor de tegenstander. Aanvoerder Julian Boom roemde deze week al zijn inzet en dat liet Ivo vandaag meer dan zien. De rust werd gehaald met een 0 – 1 voorsprong.

De tweede helft kwam JO19 speler Giel Kerssies (18) binnen de lijnen voor Matthijs Bonnen. FIT Boys bleef een niet aflatende inzet en passie aan de dag leggen en had met iets meer precisie en zuiverheid in de passing zeker nog éénmaal kunnen scoren. Rond de 65e minuut ging de leeg gespeelde Julian Boom naar de kant en werd vervangen door Stefan Eefting (terug van een blessure). Hollandscheveld ging aanvallend wisselen en speelde vol op de aanval. En kreeg ook mogelijkheden en een enkele kans. Maar of een FIT Boys been of keeper Niels van der West lagen in de weg. Tot tweemaal toe schreeuwde alles en iedereen van Hollandscheveld om een penalty, maar beide keren wuifde scheidsrechter Pool dit weg omdat het wel erg leek op een schwalbe. In de 70e minuut moest de uitstekend spelende laatste man Arjan Hoogenberg met kramp naar de kant en werd vervangen door Gerald Haandrikman. In de slotfase was er nog het mooie debuut voor Giel Stahlmecke (JO19, 17 jaar) die Lars Hilberts kwam vervangen. Giel trad zo in de voetsporen van zijn vader Aljon die 154 wedstrijden in het 1e speelde en 62 keer scoorde. Aljon en de rest van de familie keken trots toe. Er werd gevochten als leeuwen en ook de 6 minuten blessuretijd werden overleefd. Toen scheidsrechter Pool voor de laatste keer floot, was er aan FIT Boys-zijde sprake van euforie. Eindelijk kon FIT Boys het zoet van een overwinning proeven en dat werd uitgebreid gevierd. Een super knappe prestatie van dit elftal met een gemiddelde leeftijd van 20,8 jaar. De JO19-spelers kloppen nadrukkelijk op de deur en een nieuw FIT Boys 1 lijkt al in de steigers te staan om zo volgend seizoen met een voetballend team aan de competitie te starten. Er zit veel potentie in deze groep en de andere aanstormende talenten uit de FIT Boys-jeugd.

Komende zaterdag 14 mei speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen DVC Dedemsvaart. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Theo van der Heijden.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Jako van Faassen, Gerjan Hoogenberg (70e Gerald Haandrikman), Mart Oosting, Koen de Vries, Johan Vriesema, Julian Boom (65e Stefan Eefting), Matthijs Bonnen (45e Giel Kerssies), Lars Hilberts (75e Giel Stahlmecke), Ivo van Ewijk en Jelmer van Dijk.