FIT Boys speelt nuttige oefenwedstrijd

28 augustus 2018

Even leek de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe geen door de weekse oefenwedstrijd te hebben door het afzeggen van Oldemarkt (personele problemen), maar door adequaat handelen van teammanager Martin Datema kon er toch geoefend worden. FIT Boys 1 reisde met 13 spelers en de staf af naar Veenhuizen om Achter de Molen te spelen tegen de plaatselijke vv Veenhuizen 1. Wat opviel was dat beide ploegen er veel energie en strijd in legden en dat zorgde voor een vermakelijk duel. Niet alles ging goed, maar daar zijn oefenwedstrijden voor. Trainer/coach Joop van Dalfsen kon samen met de ploeg werken aan teamtactieken en spelopvattingen en daarom alleen al was dit duel nuttig. Er werd uiteindelijk met 3 – 2 verloren. De rust werd bereikt met een 2 – 1 achterstand (doelpunt FIT Boys: Stefan Eefting). In de 2e helft werd het direct 2 – 2 (weer Stefan Eefting), maar wist Veenhuizen de 3 – 2 te maken. Ondanks enkele goede mogelijkheden, ook voor Veenhuizen, werd er niet meer gescoord. Zaterdag wacht in de beker VEV Klazienaveen-Noord.

Voor de wedstrijd haalde trainer/coach Joop van Dalfsen de afgelopen weken gespeelde oefenwedstrijden aan en wilde voorborduren op de reeds gemaakte teamafspraken en spelopvattingen. Dat lukte de eerste fase van de 1e helft bij vlagen uitstekend. Toch was het Veenhuizen dat door de verdediging kon snijden en na 4 minuten al de 1 – 0 maakte. Twee minuten later lag de bal er aan de andere kant ook in. Stefan Eefting maakte de 1 – 1. Nog voor de rust kwam Veenhuizen weer op voorsprong (2 – 1), maar direct na rust gaf de Veenhuizen-goalie de bal simpel aan FT Boys en kon Stefan Eefting de 2 – 2 maken. Het spel golfde op en neer en zoals gezegd stopten beide ploegen er veel energie en strijd in en dat maakte deze wedstrijd geen standaard oefenpotje. Naarmate de 2e helft vorderde werd FIT Boys slordiger en kwam Veenhuizen er vaker gevaarlijk uit. In de 77e minuut maakten zij de 3 – 2 en wilde FIT Boys het laatste kwartier nog even volle bak gaan voor een punt. Door vermoedelijk de vermoeidheid werden de ruimtes groter en kregen beide ploegen kansen om te scoren. Bij enkele snelle uitvallen van FIT Boys had de ploeg bij iets meer precisie van de voorwaartsen zeker nog éénmaal kunnen scoren, maar dit gebeurde niet. Omdat Veenhuizen de geboden kansen ook niet benutte, bleef het 3 – 2. Al met al een zeer nuttige oefenwedstrijd, zeker in de aanloop naar de 1e bekerwedstrijd.

Zaterdag 1 september speelt FIT Boys 1 voor de beker om 14:30 uur uit tegen VEV Klazienaveen-Noord.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Arjan Keijzer, Gerald Haandrikman, Wilko Stevens, Jesse Turkstra (Dirk van Faassen), Mark Seubring, Jesse Drenth, Matthijs Bonnen, Stefan Eefting, Ruud Seubring en Jonathan Schans (Julian Boom).