FIT Boys speelt prima oefenpot tegen Mildam

12 januari 2019

(Foto’s: Ria de Vries en video: familie Van Faassen)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen werkt in 2 weken van voorbereiding op de 2e seizoenshelft toe naar de eerste wedstrijd thuis tegen ZZVV. Diverse spelers krijgen de kans zich te bewijzen en er worden verschillende speelstijlen getest. Tegen het onbekende Mildam, uitkomende in de zondag 3e klasse D (4e plaats, 20 uit 11, 18 voor en 11 tegen), toonde de ploeg twee gezichten.

In de eerste helft speelde de ploeg in de volgende basisopstelling:
Peter Jan Oosting, Julian Boom, Gerald Haandrikman, Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Matthijs Boer, Elwin Dam, Kevin Kooistra, Jako van Faassen, Stefan Eefting, Jonathan Schans.

In de eerste helft had Mildam het initiatief en speelde meer op de helft van FIT Boys. Hier kwamen ook kansen uit, één bal verdween via de lat over en een aantal keren moest keeper Peter Jan Oosting handelend optreden. Aan de andere kant had Matthijs Boer een opgelegde kans. Uit een perfecte pass van linksback Matthijs Bonnen kwam Matthijs op de elf meter vrij voor de keeper. Daar waar een rustige schuiver zeker een treffer had opgeleverd, verdween de nu wat ongecontroleerde inzet naast het doel. Hoewel het speelbeeld wel een voorsprong voor Mildam had gerechtvaardigd, bleef het 0 – 0 tot aan de thee.

De tweede helft startte de ploeg in de volgende formatie:
Peter Jan Oosting, Lars de Boer, Elwin Dam, Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Matthijs Boer, Jos Gerding, Mark Visser, Jako van Faassen, Stefan Eefting (Jonathan Schans) en Dirk van Faassen

Nu speelde FIT Boys op de helft van Mildam en zette het de ploeg uit Friesland constant onder druk. Ze kwamen niet meer aan voetballen toe en de kansen van FIT Boys regen zich aaneen. In de eerste fase van de 2e helft stond het vizier nog niet op scherp en werden diverse kansen niet benut. Mildam wist niet wat het overkwam. De eerste helft kont het nog rustig opbouwen, maar de tweede helft stond de ploeg vol onder druk en kwam het er niet meer uit. Het duurde nog tot de 58e minuut toen de voorsprong er dan toch kwam. Een overtreding van Mildam op de rand zestien had een vrije bal tot gevolg en Dirk van Faassen nam plaats achter de bal en met een knalharde streep maakte hij de 1 – 0 (zie video). Aan het tweede doelpunt 10 minuten later ging een oogstrelende aanval vooraf over meerdere schijven. Jos Gerding kwam links van het doel in balbezit, legde de bal eens goed neer en krulde deze werkelijk prachtig over de keeper in de verre hoek (2 – 0, zie video). De staf en de wisselspelers en ook het publiek genoten van het spel en deze doelpunten. Vlak voor tijd lieten de youngsters Matthijs Boer en Jako van Faassen zich ook nog positief zien. Na een combinatie tussen beide stuurde Matthijs Jako de zestien in en Jako maakte deze buitenkans beheerst af en de vreugde onder deze twee spelers die na de winterstop overkwamen uit de 2e selectie was groot.

Al met al een nuttige oefenwedstrijd tegen een zeer prettige tegenstander, zowel de spelers als hun staf. De naam ‘Mildam’ staat genoteerd in het boekje van de leiders om nog eens weer tegen te oefenen. Woensdag 16 januari oefent FIT Boys 1 om 20:30 uur thuis tegen Rottevalle 1 (zaterdag 4e klasse B, 1e plaats, 23 uit 11, 34 voor en 17 tegen).

Zaterdag 19 januari speelt FIT Boys om 14:30 uur op Sportpark Noord-West de 1e competitiewedstrijd na de winterstop tegen ZZVV.