FIT Boys stapt teleurgesteld van veld

28 april 2018
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

Om 14:30 uur op Sportpark Noord-West hoorde je alleen het geruis van de wind en in de verte wat vogels….. De minuut stilte ter nagedachtenis aan Wiebe Slofstra, oud-hoofdsponsor, was indrukwekkend en zeer respectvol.

Maar daarna was het toch de hoogste tijd voor de degradatietopper in de 3e klasse D tussen FIT Boys en SVN’69. Allereerst trapte Pupil van de Week Matthijs Olijve af en scoorde. De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding wilde voor de volle winst gaan en straalde dat vanaf minuut één ook uit. Maar het had het zwaar en speelde bij vlagen ook tegen zichzelf. Door ziekte, blessures en vakantie kon de ploeg niet in de sterkste opstelling spelen en waren sommige vastigheden van de laatste weken uit het spel verdwenen. Maar FIT Boys knokte zich in de wedstrijd en zat na 3 minuten al op rozen. Het was Ruud Seubring die de 1 – 0 scoorde, maar lang kon de ploeg niet van deze voorsprong genieten. In de 10e minuut werd er niet resoluut verdedigd en kon SVN’69 in de zestien tweemaal koppen, waarbij de laatste kopbal op doel was en binnenviel (1 – 1). Maar FIT Boys bleef een overwicht houden en speelde om te winnen. Ruud Seubring werd goed de diepte ingestuurd en kapte op de achterlijn zijn glijdende tegenstander perfect uit. Zijn harde lage voorzet kwam bij de tweede paal voor de voeten van Jesse Drenth, die beheerst binnenschoot (42e, 2 – 1). En dat was ook de ruststand.

De tweede helft was meer spannend dan mooi en beide teams knokten voor elke meter. FIT Boys kreeg wel klap op klap te verwerken. Rechtsback Arjan Keijzer moest na 55 minuten de strijd al staken met een bovenbeenblessure en werd vervangen door Gerald Haandrikman. Maar ook Jesse Drenth raakte geblesseerd aan de lies en werd gewisseld voor JO19-speler Jonathan Schans. Maar ook Stefan Eefting bleef de blessure-ellende niet bespaard en ging ook met een liesblessure naar de kant en werd vervangen door JO19-speler Nick Middelbos. Het wisselen kwam het spel van FIT Boys niet ten goede, maar SVN’69 liet ook weinig zien en zo ontstond er een wedstrijd met veel strijd op het middenveld. FIT Boys leek de 2 – 1 over de streep te trekken, totdat de 81e minuut aanbrak. Een niet al te gevaarlijk schot van SVN’69 leek naast het doel te verdwijnen. FIT Boys-keeper PeterJan Oosting, die de ploeg gedurende deze competitie heel vaak gered heeft, maakte een zeldzaam foutje. Hij leek de bal naast te kijken, maar deze verdween binnenkant paal toch in het doel (2 – 2). Verbazing bij alles en iedereen op en rond het hoofdveld, maar zo leek deze degradatiethriller toch geen winnaar op te gaan leveren. FIT Boys perste er nog een slotoffensief uit en de uitgelezen 100%-kans op de overwinning volgde vlak voor tijd. Christiaan Trijbels werd uitstekend diep gestuurd en was zijn tegenstander op snelheid de baas. Hij koos niet voor eigen succes, maar speelde af op de volledig vrijstaande Jonathan Schans. Jonathan leek de matchwinner te worden alleen voor de SVN’69-keeper. In plaats van te schieten, legde hij af op Christiaan maar die bal was net niet op maat. Zo was deze 100%-kans gedegradeerd tot mogelijkheid. De ultieme kans om toch de o zo belangrijke 3 punten in Beilen te houden. Het mocht niet zo zijn en zo hielden beide ploegen 1 punt over aan deze zware strijd. Trainer/coach Alex Padding baalde enorm, maar gaf er door het verlies van FDS een positieve draai aan: “We zijn wel 1 punt ingelopen op FDS.” Door deze uitslag zal FIT Boys in de komende weken volle bak moeten spelen om definitief afscheid te nemen van de P/D-plekken.

Zaterdag 5 mei speelt FIT Boys om 14:30 uur wederom thuis op Sportpark Noord-West tegen ZZVV. Drie punten is het enige dat telt.

Opstelling FIT Boys: PeterJan Oosting, Arjan Keijzer (55e Gerald Haandrikman), Elwin Dam, Dirk van Faassen, Jesse Turkstra, Matthijs Bonnen, Ruud Seubring, Julian Boom, Jesse Drenth (65e Jonathan Schans), Stefan Eefting (70e Nick Middelbos), Christiaan Trijbels.