FIT Boys strand in Kwartfinale Protos Weering

30 december 2015
de Webmaster

Het was nog even spannend of FIT Boys op doelsaldo nog als één van de beste nummers drie zou doorgaan naar de halve finale. SVBO stond gelijk tegen Titan en dat leek genoeg, maar helaas bogen de Barger Oostervelders de gelijke stand om in een 3 – 2 winst. Genoeg om FIT Boys naar plaats 6 te verwijzen op de ranglijst van nummers 3. Waar ging het goed en waar ging het mis deze avond?

De avond begon nog uitstekend toen de Raven Advies-equipe vanuit een gesloten verdediging EDON uit Zwolle naar een 3 – 1 verliespartij speelde. De eerste belangrijke 3 punten waren binnen. De tweede wedstrijd volgde gelijk de favoriet van de avond Achilles 1894. Deze hoofdklasser is aan zijn stand verplicht de halve finale te halen en stond binnen 10 minuten met 3 – 0 voor tegen FIT Boys. Toen ging FIT Boys pas voetballen en wist uiteindelijk de schade te beperken tot 2 – 5. Dit kon wel eens een te grote nederlaag zijn als je als één van de beste nummers drie eventueel zou willen doorgaan. Ander vervelend incident was de overtreding op Rick Koops en de daaruit voortvloeiende blessure. De derde wedstrijd was een 3e klasse D-derby, de wedstrijd tegen Hollandscheveld. Heel knap nam de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma nog op een 1 – 0 voorsprong, maar zag Rick Koops toch geblesseerd afhaken. Hij probeerde het nog wel, maar het lukte niet en zo moest de ploeg zonder de speler van Zaalhoofdklasser LTC verder. Hollandscheveld kwam makkelijk op 1 – 1 door een foutje achterin. Het piepte en kraakte af en toe bij FIT Boys en ex-FIT Boys spits Frank Benjamins leek zijn oude team te sparen toen hij enkele kansen miste. Vlak voor tijd maakte FIT Boys de o zo belangrijke 2 – 1 en speelde die over de eindstreep. Zo kwam de ploeg op 6 punten en leek een punt genoeg tegen Fc ter Apel. Maar Fc ter Apel bleek over een erg goed zaalteam te beschikken en zette FIT Boys na zo’n 18 minuten op een onoverbrugbare 3 – 0 achterstand. FIT Boys probeerde het met een speler voor keeper Mark Lubberts en kwam nog op 3 – 1, maar verder kwam de ploeg niet.

Met 6 uit 4 en een doelsaldo van -2 leek het over. Even was er hoop toen de uitslag van SVBO – Titan doorkwam (2 – 2), maar dit bleek helaas een tussenstand. SVBO wist met 3 – 2 te winnen en kwam op 7 punten net zo als Germanicus en De Weide, allemaal met een positief doelsaldo van +2. FIT Boys zakte op de ranglijst van beste nummers drie naar plek 6 en gaat dus niet door.

Hiermee eindigt het Protos Weering Zaalvoetbalavontuur voor de ploeg uit Beilen. De voorronde was fantastisch, maar de prestaties in de Kwart Finale net niet voldoende.