FIT Boys vergeet zichzelf te belonen

9 februari 2019

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde bij windkracht 8 op het vernieuwde hoofdveld van Sportpark Noord-West een belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent voor de middenmoot Avereest. In de 1e helft was FIT Boys de bovenliggende partij en kreeg het kleine kansjes, maar de Avereest-keeper bleek deze middag een sta in de weg. De tweede helft was de eerste fase voor FIT Boys en leek FIT Boys de winst te gaan pakken, maar andermaal bleek de Avereest-keeper met enkele beslissende reddingen onpaseerbaar. Halverwege volgde de ultieme en 100% kans op de 1 – 0 vanaf 11 meter, maar Jos Gerding miste jammerlijk. Daarna kwam Avereest pas in de wedstrijd en kopte van dichtbij naast en kon een vloeiende aanval door een polletje niet afronden. Tegen het einde trok FIT Boys de wedstrijd naar zich toe, maar schoten uit de tweede lijn leverden geen echte kansen meer op. Zo gingen beide ploegen met een punt naar de kleedkamer.

Met een straffe wind die dwars op het veld stond, hadden FIT Boys en Avereest een lastige middag. FIT Boys ging daar de eerste helft het beste mee om. De groen-gele formatie bleef voetballen over de grond en dat bleek met deze harde wind de beste oplossing. Avereest met de wind in de rug speelde constant de lange bal, die dan vervolgens over de zij- of achterlijn verdween. De tricolores kregen geen enkele kans en FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting hoefde amper in actie te komen. Aan de andere kant kwamen de FIT Boys-aanvallers een aantal keren gevaarlijk door, maar vaak was de voorzetting dan net niet goed. Zo hield ook de Avereest-goalie zijn doel schoon. Tegenvaller voor FIT Boys was het uitvallen van Elwin Dam. Na 5 minuten verdraaide hij zijn knie al en inval-verzorger Johan Koster, Ria de Vries was ziek, lapte hem nog wel op maar het ging echt niet meer. Matthijs Boer verving hem zeer verdienstelijk. De rust werd dus gehaald met de brilstand.

De tweede helft maakte FIT Boys niet dezelfde fout als Avereest de eerste helft. Het bleef voetballen, hanteerde niet de lange bal en wist Avereest terug te dringen. Het combineerde prima tot de rand zestien, maar in de zestien was de nauwkeurigheid er vaak niet. Spits Stefan Eefting, waarvan het onzeker was of hij kon starten maar de 90 minuten probleemloos volmaakte, was sterk op dreef deze middag en een ware plaag voor de Avereest-verdediging. Bij weer een prima actie dook Stefan de zestien in sneed tussen twee man door richting doel. Net toen hij uit wilde halen werd zijn been aangetikt waardoor zijn inzet een rolletje werd. Scheidsrechter Schuurman, die een uitstekende wedstrijd floot, gaf geheel terecht een penalty. Van Avereest kant volgde ook geen protest, die erkenden de overtreding. Jos Gerding nam plaats achter de bal en of het de wind was of de tijd tussen het neerleggen en het inschieten, maar Jos produceerde een bal ‘in een baan om de aarde’. Zijn schot ging over het doel en over het vangnet en kwam terecht op de Hijkerweg. De 100%-kans op de 1 – 0, maar het mocht niet zo zijn. Het leek of FIT Boys hierdoor een mentale tik kreeg en Avereest kwam beter in de wedstrijd. Uit een voorzet verdween een kopbal net naast het FIT Boys-doel en na een prima aanval kwam de bal bij de volledig vrijstaande Avereest-speler op de penaltystip, maar door een polletje raakte hij de bal totaal verkeerd. Hier kwam FIT Boys goed weg. In de laatste fase van de 2e helft pakte FIT Boys toch weer het initiatief en zette aan voor de overwinning. Bij een charge van de Avereest-spits op Dirk van Faassen aan de zijlijn vlak voor de dug-out van Avereest, sloeg de vlam in de pan. Dirk ging verhaal halen, maar werd door zijn broertje Jako bij de situatie weggehaald. Scheidsrechter Schuurman loste dit uitstekend op. De Avereest-spits kreeg geel voor de overtreding en Dirk kreeg geel voor zijn reactie. In de laatste fase drukte FIT Boys Avereest ver terug en het laatste wapenfeit was een schot van Julian Boom die naast ging. Toen floot Schuurman deze wedstrijd de boeken in en moesten beide ploegen het doen met een punt. Daar was Avereest tevreden mee, maar bij FIT Boys heerste teleurstelling zeker ook door de 100%-kans op de 1 – 0 vanaf 11 meter. Na afloop in de bestuurskamer zorgde de FIT Boys staf- en bestuursleden er voor dat scheidsrechter Schuurman met een prettig gevoel zijn weekend in kon gaan, want hij werd van alle kanten gecomplimenteerd met zijn uitstekende leiding deze middag.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Dirk van Faassen, Tim Seubring, Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Julian Boom, Jos Gerding, Elwin Dam (5 Matthijs Boer), Jako van Faassen, Stefan Eefting, Jonathan Schans.

Volgende week 16 februari speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen BSVV.