FIT Boys vergeet zichzelf te belonen tegen Lutten

13 oktober 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen ontving deze middag op Sportpark Noord-West top 5 club sc Lutten. Het werd de wedstrijd van de langste adem en die had FIT Boys. De eerste 20 minuten waren voor FIT Boys, die met volop druk speelde en Lutten kwam er voetballend niet uit. De tweede fase van de eerste helft kwam Lutten beter in het spel zonder gevaarlijk te worden. Na de thee ging de wedstrijd eerst nog gelijk op, maar bleek FIT Boys conditioneel Lutten de baas en drukte het Lutten ver terug. Lutten was bij één van de spaarzame aanvallen nog gevaarlijk, maar verdediger Wilko Stevens blokte het schot. Aan de andere kant had FIT Boys met een beetje meer precisie Lutten pijn kunnen doen. De laatste fase van de tweede helft speelde Lutten 1-8-2 en zocht het alleen nog de lange bal op de spitsen. FIT Boys creëerde in de laatste fase een enorme druk op de Lutten-verdediging en het wachten was op de genadeklap en dus de 1 – 0. Die viel niet en dus was met name Lutten blij met een puntendeling. Als voetbal een jurysport was geweest, dan had FIT Boys met 2 – 1 op punten gewonnen. Nu restte een puntendeling en daar was FIT Boys eigenlijk het minst blij mee.

Op wederom een zonovergoten Sportpark Noord-West, in de zon was het ruim 25 graden, speelden FIT Boys en Lutten in de 3e klasse tegen elkaar. De wedstrijd stond onder leiding van de prima fluitende A. Bijker. FIT Boys zette, nadat Pupil van de Week Dylan de 1 – 0 had gemaakt, Lutten vol onder druk en daar kon Lutten zich niet onder uit spelen. Gevolg de lange bal, balverlies en dus veel balbezit voor FIT Boys. In deze 1e fase van de 1e helft kwam FIT Boys wel toch mogelijkheden, maar echte kansen bleven uit. Na zo’n 15 minuten luwde de FIT Boys-storm en ontstond er een meer gelijk opgaande strijd. Ook Lutten kwam nu vaker gevaarlijker voor het doel van FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting. Maar ook echte 100% kansen volgden niet. Wel een aantal afstandsschoten, maar die verdwenen zelfs een paar keer over de ballenvanger.

Na de pauze speelde FIT Boys meer naar voren om zo vol te gaan voor de 3 punten. Daardoor kreeg Lutten ook ruimte en liet zien prima te kunnen voetballen. Nu kwamen er wel enkele hele goede mogelijkheden. Bij een aantal kansen voor Lutten hadden de spitsen (gelukkig) het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant was het Elwin Dam die van heel dicht bij had kunnen afdrukken, maar gecoacht werd dat Stefan Eefting vrij stond. Zo ontstond er een half schot en een gemakkelijke prooi voor de Lutten-keeper. De zon en de warmte eisten hun tol, met name bij Lutten. Lutten kon het niet meer belopen, speelden met 8 verdedigers en 2 aanvallers en hanteerde nu alleen nog de lange bal om zo hun spitsen te bereiken. Achterin stond het prima bij FIT Boys en het drukte Lutten steeds verder terug. Eigenlijk was het wachten op de 1 – 0, want Lutten  hing aangeslagen in de touwen. Tim Seubring, terug van een lange blessure viel nog in, waardoor laatste man Ruud Seubring doorschoof naar het middenveld om kort achter spits Jos Gerding te gaan spelen. FIT Boys wilde de 3 punten binnenhalen en eigenlijk had het zichzelf gezien de 2e helft ook moeten belonen. Hoewel de druk groot was, kwam het niet meer tot echte 100% kansen. Zo floot scheidsrechter Bijker rond half vijf de wedstrijd de boeken in en waren de reacties bij FIT Boys en Lutten direct na afloop totaal verschillend. Lutten was blij met het punt en FIT Boys had, als voetbal een jurysport zou zijn, op punten moeten winnen. Eigenlijk had de ploeg dus 2 van de 3 punten verdiend, maar hield het slechts 1 punt aan dit duel over.

Volgende week ontvangt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West koploper Nieuwleusen. Het duel staat onder leiding van scheidsrechter J. Wenting.

Opstelling FIT Boys: PeterJan Oosting, Julian Boom, Wilko Stevens, Ruud Seubring, Renaldo Boom, Matthijs Bonnen, Elwin Dam, Jesse Drenth (60 Tim Seubring), Stefan Eefting, Jos Gerding en Jonathan Schans.