FIT Boys geeft in 1e helft overwinning weg tegen ZZVV

23 maart 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

De auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde deze zaterdag 23 maart met name de 1e helft een kansloze wedstrijd tegen ZZVV. Na een minuut stilte voor de slachtoffers van de aanslag in Utrecht, begon de wedstrijd. Het publiek van ZZVV was ook vol ongeloof: “We hebben ons team nog niet zo’n goede wedstrijd zien spelen dit seizoen.” Alles klopte en alles lukte aan ZZVV-zijde en FIT Boys kwam geen moment in de wedstrijd. En uitgerekend deze zaterdag tegen FIT Boys, met name de eerste helft. Alles wat ZZVV aanraakte veranderde in goud, het speelde een ijzersterke 1e helft. Heel veel diepgang in de ploeg, met name vanuit het middenveld. FIT Boys wist de aanvalsgolven niet af te stoppen, binnen 5 minuten stond het al 1 – 0 (3e S. Hartman). Na 16 minuten stond het al 2 – 0 (J. Huiskens) en was het voor FIT Boys al een kansloze missie. ZZVV combineerde er na hartenlust op los en nog voor de rust was de wedstrijd al beslist (36e 3 – 0, J. Huiskens). In de rust was trainer/coach Joop van Dalfsen duidelijk: “Dit is een wanprestatie, dat moeten we de 2e helft echt rechtzetten.”

De 2e helft begon FIT Boys ijzersterk en binnen 5 minuten had het al de ultieme kans op de 3 – 1. Een voorzet vanaf rechts werd door Jesse Drenth uit de lucht gehaald en in de aanname direct klaargelegd, maar zijn schot verdween net over. FIT Boys speelde veel agressiever en ZZVV had het daar in de eerste fase van de 2e helft lastig mee. De wedstrijd was veel meer in evenwicht, maar FIT Boys kon niet echt een vuist maken. Naarmate de 2e helft vorderde was ZZVV toch weer de bovenliggende partij en kreeg het ook een 100%-kans op de 4 – 0. Na een hele lichte overtreding van Matthijs Bonnen binnen de zestien, wees scheidsrechter Wenting toch naar de stip. Invalkeeper Remco Reinders kroonde zich aan FIT Boys-zijde tot man van de wedstrijd door deze penalty te keren. Ook in de laatste fase van de 2e helft had ZZVV de score nog kunnen opvoeren, maar liet Remco zien een uitstekende stand-in te zijn van vaste keeper Peter Jan Oosting. Het bleef dan ook bij 3 – 0, een meer dan terechte overwinning voor de ploeg uit Zuidwolde. Na afloop ontving keeper Remco Reinders de meer dan terechte complimenten voor zijn ijzersterke optreden. Maar het hielp de ploeg niet. ZZVV won terecht, zeker op basis van de 1e helft. In de stand zakte FIT Boys één plaatsje door de eclatante 9 – 0 overwinning van Hardenberg op Bant.

Opstelling FIT Boys: Remco Reinders, Dirk van Faassen, Tim Seubring, Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Julian Boom, Jos Gerding, Bart van der West (45e Elwin Dam, 75e Matthijs Boer), Jako van Faassen, Stefan Eefting, Jesse Drenth (55e Kevin Kooistra).

Volgende week zaterdag 30 maart speelt FIT Boys andermaal uit tegen SVN’69 in Nijeveen en de wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter B.H. Over.