FIT Boys verliest eerste competitiewedstrijd van OZC

20 september 2020

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh speelde zaterdag tegen OZC uit Ommen thuis op Sportpark Noord-West. Nadat Pupil van de Week Jens Oosting had afgetrapt en gescoord, kon de wedstrijd beginnen. Andermaal was het voor FIT Boys, die in een aangepaste opstelling speelde vanwege enkele blessures, zoeken naar de juiste formatie in het veld. OZC voetbalde wat makkelijker, drukte FIT Boys ver terug en kreeg ook enkele mogelijkheden. FIT Boys was slordig in balbezit en moest daardoor constant achter OZC aan. OZC wist enkele mogelijkheden ook in kansen om te zetten, maar of keeper Niels van der West redde of het vizier van de OZC-aanvallers stond niet op scherp. Eénmaal zou spits Daniël van der West, die bij een corner achterin stond, een eigen doelpunt maken. De bal ging via zijn been richting doel, maar kon op de lijn gered worden. Naarmate de 1e helft vorderde stond FIT Boys tactisch beter en gaf minder weg en kon af en toe ook speldenprikjes uitdelen. Zo bleef het 0 – 0 tot aan de rust.

De tweede helft kon Ruben Oostenbrink niet verder en werd vervangen door JO19-speler Lars Hilberts. Hoewel FIT Boys met goede bedoelingen begon aan de 2e helft, lag jammerlijk genoeg in de 47e minuut de bal al in het FIT Boys doel. OZC-speler Rik Jan de Groot schoot binnen de 5 meter net onder keeper Niels van der West door (0 – 1). Een domper, maar ondanks die tegenvaller voetbalde FIT Boys de 2e helft beter en meer mee met OZC. Ook FIT Boys kreeg nu mogelijkheden, maar of een verkeerde aanname of te lang twijfelen, zorgden er voor dat deze mogelijkheden geen kansen werden. Nadat linksvoor Renaldo Boom op de rand zestien de bal net niet goed aannam en zijn inzet net langs de verkeerde kant van de paal verdween, scoorde OZC aan de andere kant wel. In de zestien kon OZC-spits Niel Koggel iets te makkelijk draaien en schoot de bal prima in de verre kruising (64e 0 – 2). Trainer Otto Halmingh wisselde de niet meer fitte Stefan Eefting voor JO19-speler Jelmer van Dijk en even later haalde hij voorstopper Mike Jonink ook naar de kant en bracht Lars de Boer. FIT Boys ging één-op-één spelen en er ontstond druk op de OZC-verdediging. En er kwamen ook kansen, 100% kansen. Op links werd Lars Hilberts prima diep gestuurd, hij gaf zijn tegenstander een panna en sneed naar binnen. Met een schot in de verre hoek leek hij te scoren, maar de bal ging net naast. Bij een corner wist Lars de Boer net niet koppend te scoren en in de laatste fase gingen enkele schoten of naast het doel of werden geblokt. De stand veranderde niet meer en zo bleef het 0 – 2 en verloor FIT Boys zijn eerste competitiewedstrijd.

Zaterdag 26 september gaat FIT Boys op bezoek in Bovensmilde voor de wedstrijd tegen BSVV. De wedstrijd start om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Wim Jagt.