FIT Boys verliest in foutenfestival van Gieten

11 september 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

In de 5e wedstrijd in de voorbereiding (de 4e oefenwedstrijd) speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen thuis tegen zondag 3e klasser Gieten. Het doorgaan van deze wedstrijd had nogal wat voeten in de aarde. In Gieten waren de lampen op het nieuwe kunstgras nog niet gesteld, dus kwam de vraag of het in Beilen gespeeld kon worden. Door prima medewerking van de wedstrijdsecretaris, een Technische Commissielid en de consul van de Stichting Sportpark Noord-West kon er Beilen gespeeld worden. Daarvoor gaf Gieten terecht de complimenten aan FIT Boys en dus aan deze drie heren.

In de warming up haakte Kevin Kooistra geblesseerd af en moest Mark Visser direct in de basis starten. Door de afwezige Tim Seubring, Ruud Seubring en Elwin Dam was het zoeken naar de juiste balans binnen het team. De eerste helft was Gieten beter, maar had FIT Boys de organisatie goed staan. Er kwamen met name voor Gieten wel kansen, maar doelpunten leken er niet te vallen. Tot vlak voor rust doelman Peterjan Oosting een terugspeelbal bij Jako van Faassen in de voeten schoof en die leed te makkelijk balverlies. De verdediging was uit positie en de Gieten-spits kreeg vrije doorgang naar de 0 – 1. Dat was ook de ruststand.

De tweede helft verlieten de ook geblesseerde Gerald Haandrikman en Mark Visser het veld en kwamen Nick Middelbos en Johan Vriesema binnen de lijnen. FIT Boys bleef grossieren in fouten en van de vier doelpunten die na de rust vielen waren er drie het gevolg van fouten (bal inleveren) aan FIT Boys-zijde. Hoewel Gieten de betere ploeg was, kwamen ze zo wel heel makkelijk aan de doelpunten. Een kwartier voor tijd stond er een 0 – 5 tussenstand op het scorebord. De FIT Boys-equipe snakte naar het einde, maar niet voordat de beide spitsen in een prima coproductie voor de ere treffer zorgden. Wilko Stevens gaf een messcherpe lange bal op de snelle Stefan Eefting. Via een goede actie aan de linkerkant kan hij medespits Martijn de Vries (17 jaar) op maat bedienen en hij scoorde zijn eerste treffer in FIT Boys 1. Daarmee waren de kaarten nog niet geschud. Jonathan Schans liep nog een hele vervelende knieblessure op en moest met ondersteuning van het veld en met krukken richting kleedkamer. Na 90 minuten verlieten beide teams en de prima leidende scheidsrechter Rene Broekman de groene arena met een 1 – 5 eindstand.

De blessure van Kevin Kooistra ziet er niet goed uit en hij heeft behoorlijk last van zijn hamstring. Jonathan heeft donderdag de huisarts bezocht. Gelukkig zit er geen scheurtje in het kniegewricht, maar rust is wel het devies. Voor beide heren heel veel sterkte en beterschap!

Gieten wensen we heel veel succes toe in de beker en de competitie. FIT Boys speelt zaterdag 14 september voor de beker thuis om 14:30 uur tegen SETA. Maandagavond 16 september speelt de ploeg weer thuis voor de beker tegen Nieuw Balinge, om dan zaterdag 21 september 14:30 uur thuis de competitie te starten tegen gemeente Midden-Drenthegenoot BSVV.