FIT Boys verliest in slechte wedstrijd van CSVC

15 september 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen reisde af naar Coevorden voor de 2e bekerwedstrijd tegen CSVC. Het was weer improviseren voor de trainer met de nodige afwezigen en geblesseerden. Afwezig waren keeper Peter Jan Oosting, Ronaldo Boom, Ruud Seubring, Tim Seubring en Stefan Eefting (was wel mee, maar geblesseerd). De totale ploeg had een behoorlijke off day, al groeide JO19-keeper Robert Haandrikman na één foutje uit tot Man van de Wedstrijd met enkele uitstekende reddingen. Teammanager Martin Datema merkte op: “De keepertraining die alle senior keepers bij FIT Boys van Wim Vera krijgen werpt bij Robert zijn vruchten af.” Op slag van rust maakte CSVC de 1 – 0 en aan het begin van de 2e helft, na het genoemde foutje van de FIT Boys-goalie, werd het 2 – 0.

Het was heerlijk najaarsweer in Coevorden bij CSVC. Voor teammanager Martin Datema was het een weerzien met zijn vrienden van CSVC in de bestuurskamer en in de staf. FIT Boys begon slecht aan de wedstrijd, was slordig in de passing en had steeds kort balbezit. Gelukkig stelde CSVC er weinig tegenover en zo ontstond een bekerwedstrijd van een bedenkelijk niveau. Toch was het CSVC dat op slag van rust de 1 – 0 maakte. Een teruggetrokken bal op de achterlijn kon niet worden geblokt door de FIT Boys-verdediging en vlak voor de thee lag de bal achter goalie Robert Haandrikman (doelpunt Justin Regtop).

De tweede helft was nog maar net begonnen toen Robert Haandrikman de bal inspeelde op middenvelder Matthijs Bonnen. Die speelde wat kort terug zodat de CSVC-spits er als de kippen bij was en de uitkomende Haandrikman verschalkte (2 – 0, Hilko Koster). FIT Boys probeerde het wel met de nodige energie en inzet, maar had een totale off day. Teveel spelers zaten totaal niet in de wedstrijd en CSVC had zelfs de nodige kansen op de score uit te bouwen. Het was aan FIT Boys-keeper Robert Haandrikman te danken dat het 2 – 0 bleef. Bij een kopbal uit een voorzet redde hij bekwaam en voor de rebound wierp Robert zich vol overgave en stopte deze inzet ook. Bij een één-op-één plukte hij de bal perfect van de voet van de CSVC-aanvaller. De enige echte kans was voor Matthijs Bonnen na een prima aanval, maar zijn inzet werd geen doelpunt. Al met al een zeer matige wedstrijd van FIT Boys-zijde en met een beetje meer precisie had CSVC nog vaker kunnen scoren.

Maandag 17 september om 20:00 uur wacht alweer de laatste bekertegenstander. Thuis op Sportpark Noord-West komt 3e klasse D competitiegenoot Elim op bezoek.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Arjan Keijzer (Gerald Haandrikman), Nick Middelbos, Wilko Stevens, Julian Boom, Elwin Dam, Matthijs Bonnen, Bart van der West (Kevin Eising), Jonathan Schans, Jos Gerding, Jesse Drenth.