FIT Boys verliest kansloos van Hardenberg

17 november 2018

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen ging deze middag op bezoek in Hardenberg bij Hardenberg’85. FIT Boys had in de eerste fase van de competitie laten zien goed te kunnen voetballen, Hardenberg had een lastige start en pakte weinig punten. Deze middag verloor FIT Boys kansloos van Hardenberg met maar liefst 4 – 0. Toen na amper 2 minuten de 1 – 0 al op het scorebord stond, wist FIT Boys dat het een lastige middag zou worden. In de 20e minuut werd het ook nog 2 – 0 en had FIT Boys amper iets gecreĆ«erd. De laatste fase van de 1e helft kwam FIT Boys beter in de wedstrijd en knokte het zich terug. Dat moest na de rust een vervolg krijgen, maar in de 48e minuut lag de 3 – 0 al achter FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting. Het bleek toen al een kansloze missie. Nadat Julian Boom geblesseerd uitviel, viel in de 82e minuut ook nog de 4 – 0 en ging FIT Boys er deze middag kansloos af.

Voor deze middag kun je naar excuses zoeken, bijvoorbeeld de lijst van (lang) geblesseerde en niet 100% fitte spelers, of het zoeken in de jonge, onervarenheid van de ploeg. En toch moet je het met de 14 spelers doen die beschikbaar zijn, maar dat is lastig. Zeker als je als ploeg binnen 2 minuten al met 1 – 0 achter komt (Rick Koelman). Hoe mentaal weerbaar is de ploeg en hoe pak je dit met z’n allen op? FIT Boys probeerde zich in de wedstrijd te knokken, maar dat wilde maar niet lukken. Toen in de 20e minuut ook nog de 2 – 0 viel (Sam Freriks), na slecht verdedigen, was de spirit en motivatie even ver te zoeken. Des te knapper vas het wan FIT Boys dat het zich over dat dode punt heen wilde spelen en bleef knokken voor een beter resultaat tegen een technisch vaardig en goed voetballend Hardenberg’85. Tegen het einde van de 1e helft kwamen er zowaar mogelijkheden om de aansluitingstreffer te produceren, maar dat lukte niet. Ruststand derhalve 2 – 0.

Na de rust moest FIT Boys de lijn uit het laatste kwartier van de 1e helft doortrekken en vol gaan voor de 2 – 1. Groot was dan ook de desillusie toen amper na 3 minuten in de 2e helft de 3 – 0 viel (Mark Jansonius). Het geloof in een beter resultaat vloeide weg. Elwin Dam speelde nog maar op 70% door zijn liesblessure (werd ook gewisseld) en ook laatste man Ruud Seubring, die niet volledig fit is, had het zwaar. FIT Boys moest zich meer bezig houden met schade beperken, dan denken aan een treffer. Aan werklust ontbrak het de ploeg niet, maar te veel spelers haalden hun niveau niet en zo was FIT Boys deze middag geen partij voor Hardenberg. En in de 74e minuut werd er nog een speler toegevoegd aan de lange blessure lijst (inclusief niet fitte spelers nu 8!). Julian Boom werd bij het uitverdedigen vol geraakt door de Hardenberg-spits, die dit afdeed met: “Hij zal wel moe zijn.” De spits kreeg geel, maar bij het raadplegen van de VAR had dit rood moeten en kunnen zijn. Dit deed verder niets meer af aan het resultaat, maar wel aan de fitheid van de FIT Boys-ploeg. Julian ging er geblesseerd af en youngster Lars de Boer verving hem. Met heel veel kunst en vliegwerk en middenvelders op verdedigende posities was het nu echt zaak om de schade te beperken. Dat lukte deels, ook door goed keeperswerk van Peter Jan Oosting, maar de 4 – 0 viel nog wel (82e, David Meijer). En toen floot scheidsrechter Jansen, die ook geen sterke middag had en zich aanpaste aan het niveau van FIT Boys, de wedstrijd de boeken in. Trainer Joop van Dalfsen heeft een week de tijd om de blessures te inventariseren en de ploeg weer fris in het hoofd te maken, om zo weer vol te gaan voor een overwinning.

Volgende week 24 november speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Hollandscheveld en deze wedstijd staat onder leiding van scheidsrechter J. Kingsma.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Dirk van Faassen, Julian Boom (75e Lars de Boer), Ruud Seubring, Renaldo Boom, Matthijs Bonnen, Elwin Dam (65e Gerald Haandrikman), Bart van der West (55e Jesse Drenth), Stefan Eefting, Jos Gerding, Jonathan Schans.