FIT Boys verliest met 3 – 3 van Avereest

22 september 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen ging op bezoek bij de grote onbekende in de 3e klasse D, Avereest. Met 14 man reisde FIT Boys af naar Balkbrug. Jonathan Schans was niet fit genoeg en startte aan de kant. Matthijs Bonnen had nog een schorsing van vorig seizoen staan en Ruud Seubring en Jos Gerding waren nog op vakantie. Maar in de voorbereiding lieten de uit de JO19 overgekomen youngsters zien nadrukkelijk aan de deur te kloppen. FIT Boys startte met een ploeg met een gemiddelde leeftijd van 23,2 en eindigde de wedstrijd met een gemiddelde leeftijd van 25,1. Achter speelt Nick Middelbos (18) prima op de voorstopper positie. Op het middenveld heeft Kevin Kooistra (18) zich in de ploeg geknokt en speel Jesse Drenth (20) al voor het tweede seizoen op linkshalf. Voorin is Stefan Eefting (19) al een vaste waarde, net zoals middenvelder Dirk van Faassen (21). De tweede helft vielen Jonathan Schans (19) en Bart van der West (19) ook nog in. Hiermee laat de club zien dat de doorstroom uit de jeugd uitstekend is en trainer/coach Joop van Dalfsen geeft deze jonge talenten alle kansen. Avereest zocht hun twee spitsen steeds snel, zij stonden vorige seizoen garant voor 44 doelpunten, maar echt potten konden zij niet breken. De FIT Boys-verdediging stond uitstekend. Aan de andere kant kreeg FIT Boys al kleine kansen om te scoren, maar wist het net nog niet te vinden. In de 34e minuut was het dan toch raak. Een afgeslagen bal kwam voor de voeten van Kevin Kooistra en hij haalde hard uit. Via wat benen verdween de bal in de hoek (0 – 1). Op slag van rust speelde een Avereest-verdediger de bal te kort terug op de keeper. Stefan Eefting was er als de kippen bij, omspeelde de keeper en scoorde 0 – 2. FIT Boys zat in de rust op rozen, maar wist ook dat ze er nog niet waren.

De eerste fase na rust kwam FIT Boys nog goed door en leek er geen vuiltje aan de lucht. Toch was het Avereest dat in de 56e minuut de aansluitingstreffer (1 – 2) scoorde, door onoplettendheid achterin bij FIT Boys. Maar nog geen twee minuten later maakte weer Stefan Eefting de 1 – 3. Dit was een werkelijk prachtige counter uit het boekje. Jonathan Schans werd op links prima diep gestuurd en was veel te snel voor de Avereest-verdediger. Hij zag de uitstekend meegelopen Stefan niet over het hoofd, bediende hem op maat en Stefan schoot beheerst binnen. Avereest wisselde aanvallend en ging alles of niets spelen. Op het door de aanhoudende regen natte veld schoten veel diepe ballen door over de achter- of zijlijn. Avereestt drukte wel, maar kreeg geen echte 100% kansen. FIT Boys loerde op de counter en Jonathan Schans was een ware plaag voor de Avereest-verdediging. Met een beetje meer precisie had FIT Boys de wedstrijd vroegtijdig al definitief in het slot kunnen gooien. In de 88e minuut stond de 1 – 3 stand nog steeds op het scorebord en leken de 3 punten mee naar Beilen te gaan. Maar bij niet opletten achterin maakte Avereest de 2 – 3 en zouden de laatste minuten nog billenknijpen worden. Nog steeds leek er niks aan de hand tot enkele minuten later laatste man Wilko Stevens rood kreeg na een overtreding na doorglijden op het natte veld. Het leek eerder een gele kaart, maar scheidsrechter Moeken, die een uitstekende wedstrijd floot, legde na afloop uit dat hij het rood vond. Met 10 man was het alle hens aan dek en werd ingevallen spits Gerald Haandrikman naar achteren gestuurd. Bij een corner werd er fors geduwd door een Avereest-speler. Drie FIT Boys-spelers vielen en één daarvan kreeg tijdens de val de bal op de arm. Scheidsrechter Moeken had het duwen niet gezien, wel de handsbal en dus een penalty. Deze werd in de 93e minuut onberispelijk binnengeschoten en zo won Avereest een punt en verloor FIT Boys er twee. Het voelde voor de spelers en staf van FIT Boys na afloop alsof men met 3 – 3 verloren had en dat was te merken aan de stemming in de kleedkamer.

Volgende week zaterdag 29 september speelt FIT Boys thuis op Sportpark Noord-West om 14:30 uur tegen BSVV.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Arjan Keijzer, Nick Middelbos, Wilko Stevens, Renaldo Boom, Kevin Kooistra (60 Bart vd West), Julian Boom, Elwin Dam, Dirk van Faassen, Stefan Eefting (70 Gerald Haandrikman) en Jesse Drenth (52 Jonathan Schans).