FIT Boys verliest oefenpot van Willemsoord

5 september 2018

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde woensdagavond in Havelterberg tegen eveneens 3e klasser Willemsoord. En dit bleek een prima voetballende ploeg te zijn. Maar ook FIT Boys liet mooie dingen zien, met name de eerste helft. Na 3 minuten stond het al 0 – 1 door een prima goal van Jesse Drenth na een goeie aanval. Nog geen minuut later stond het al weer 1 – 1 door het mooiste doelpunt van de avond. De middenvelder van Willemsoord kreeg iets te veel tijd en ruimte op de rand zestien en legde aan. De bal verdween precies in de rechterbovenhoek. Wat restte was applaus, ook van de FIT Boys-bank. De middenfase van de 1e helft was FIT Boys slordig in balbezit en had Willemsoord de overhand. In de 24e en 28e minuut maakte deze ploeg de 2 – 1 en 3 – 1. Het laatste kwartier was weer voor FIT Boys dat enkele uitstekende aanvallen op de mat legde. Uit één van deze aanvallen over links gaf Bart van de West een uitstekende steekbal op Jesse Drenth. Jesse trok hard en laag voor en spits Jonathan Schans tikte prima binnen. Een aanval uit het boekje. Naast deze 3 jongelingen bevatte de FIT Boys-selectie 6 ‘oudjes'(25+) en 8 spelers tussen de 18 en 22 jaar deze avond. Een veredeld FIT Boys onder de 23.

De tweede helft moest trainer/coach Joop van Dalfsen, ook noodgedwongen, wisselen. Wilko Stevens en Bart van der West bleven geblesseerd achter in de kleedkamer. Linksback Matthijs Bonnen (23), die een prima 1e helft speelde, werd laatste man met voor zich 3 ex-JO19 spelers Kevin Kooistra (18), Nick Middelbos (19) en Lars de Boer (19). In de goal staat al enkele weken JO19-keeper Robert Haandrikman (18). Zo was de laatste lijn piepjong. De vermoeidheid sloeg toe, de linies kwamen te ver uit elkaar te spelen en Willemsoord liet zien een prima voetballende ploeg te hebben. Zij sneden een aantal keren als een mes door de boter door de FIT Boys-verdediging heen. In de 64e en 81e minuut wisten zij ook te scoren (4 – 2 en 5 – 2). Maar ook FIT Boys kreeg nog enkele opgelegde kansen. Net te lang treuzelen, het vizier niet op scherp hebben staan en verkeerde keuzes maken (zelf gaan en een volledig vrijstaande ploeggenoot over het hoofd zien) zorgden er voor dat FIT Boys niet meer scoorde en de eindstand dus 5 – 2 werd. Trainer/coach Joop van Dalfsen had een hoop goede dingen gezien deze avond, maar ook genoeg aanknopingspunten om de komende weken tot de start van de competitie op 22 september aan te werken.

De bekerwedstrijd FIT Boys – Elim is van a.s. zaterdag verplaatst naar maandag 17 september 20:00 uur op Sportpark Noord-West. Woensdag 12 september oefent FIT Boys om 20:00 uur thuis tegen Borger.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Dirk van Faassen (Kevin Kooistra), Wilko Stevens (Lars de Boer), Nick Middelbos, Matthijs Bonnen, Bart vd West (Elwin Dam), Ruud Seubring, Jos Gerding, Stefan Eefting, Jonathan Schans en Jesse Drenth.