FIT Boys verliest oefenwedstrijd van VAKO

30 januari 2022

27 november speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh voor het laatst een competitiewedstrijd in de 3e klasse D. En zaterdag 29 januari (ruim 2 maanden later) rolde de bal weer voor een oefenwedstrijd in Vries tegen VAKO. De eerste training na de winterstop/lockdown was zaterdag 15 januari en na 2 weken trainen, moet he team weer wedstrijd minuten gaan maken in aanloop naar de 2e seizoenshelft die zaterdag 19 februari start thuis tegen ZZVV.

En zo startte FIT Boys zaterdagmiddag in een soort herfstachtig weer met veel wind de wedstrijd tegen 5e klasser VAKO. Het ging de eerste fase redelijk gelijk op, maar VAKO had meer balbezit en combineerde ook iets makkelijker. Ondanks dit lichte veldoverwicht kreeg de ploeg uit Vries geen echte kansen. De eerste 2 100% kansen waren voor FIT Boys. Eerst kon Stefan Eefting de zestien in, omspeelde de keeper maar kwam te veel naar de buitenkant uit en schoot in het zijnet. Even later combineerde Arjan Keijzer op rechts prima en zijn voorzet belandde bij de 2e paal buiten bereik van de VAKO-keeper, maar Lars Hilberts plaatste de bal langs de verkeerde kant van de paal. En een al oude voetbalwet was ook deze middag van kracht: Als je zelf niet scoort, doet de tegenstander dat wel. En dat gebeurde. Door een fout achterin kreeg VAKO een goede kans in de 23e minuut en hier werd wel gescoord (0 – 1). Even een domper, maar het spelbeeld veranderde niet, al kreeg FIT Boys iets meer balbezit. Bij een aanval werd een FIT Boys-speler binnen de zestien gevloerd en de goed leidende scheidsrechter wees naar de stip. Stefan Eefting wist wel raad met dit buitenkansje en scoorde (40e, 1 – 1). Lang kon FIT Boys niet genieten van deze gelijkmaker. in de 42e minuut was er weer knullig balverlies achterin en VAKO pakte dit cadeautje dankbaar uit (2 – 1). Dit was de ruststand.

In de tweede helft kwamen er aan FIT Boys kant 5 verse krachten binnen de lijnen en FIT Boys speelde nu een stuk beter en wist ook mogelijkheden te creëren. Echte kansen bleven uit, maar ook VAKO werd niet echt gevaarlijk. Nadat Stefan Eefting op de helft van VAKO in belbezit kwam, had hij goed oog voor de vrijstaande spits Daniël van der West en die bleef koel en maakte de 2 – 2 (52e minuut). Ook nu weer was de vreugde van korte duur, binnen 6 minuten was het 3 – 2. FIT Boys trok de wedstrijd meer en meer naar zich toe en wilde nog spelen voor de gelijkmaker en misschien nog wel de winst. Er kwamen mogelijkheden, maar vaak stond het vizier niet op scherp of werden er niet de juiste keuzen gemaakt. Bij het scheiden van de markt kwam er nog een 100%-kans in twee fases. Martijn de Vries zette spits Jelmer van Dijk vrij in de zestien. Op de rand van de 5 meter met de keeper en een speler voor zich leek hij te gaan scoren. Maar hij legde de bal toch af op Lars Hilberts. Inmiddels stonden er 3 spelers van VAKO op de lijn en Lars probeerde de bal in de lange hoek te krullen, maar deze verdween op de buitenkant van de kruising. Zo bleef het 3 – 2 waar een gelijkspel misschien de verhoudingen op het veld beter had weergegeven. En zo zochten beide teams na deze nuttige oefenwedstrijd de kleedkamers op.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman (45e Niels van der West), Arjan Keijzer (45e Corne van de Berg), Julian Boom, Johan Vriesema (45e Matthijs Bonnen), Thijs Oosting (45e Ivo van Ewijk), Jelmer van Dijk (45e Martijn de Vries), Jakko van Faassen, Lars de Boer, Stefan Eefting (75e Jelmer van Dijk), Daniël van der West (75e Arjan Keijzer), Lars Hilberts.

Zaterdag 5 en 12 februari speelt FIT Boys nog oefenwedstrijden en is nog op zoek naar tegenstanders (3e t/m 5e klasse). Heb je belangstelling om tegen FIT Boys te spelen, neem dan contact op met leider Maurits Beuling (06-27460381).