FIT Boys verliest terecht van Avereest

17 oktober 2021

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh speelde deze zaterdag thuis tegen Avereest. FIT Boys was toe aan een eerste resultaat en nagenoeg compleet kon het team aantreden tegen de tegenstander uit Balkbrug. Maar Balkbrug had een prima strijdplan bedacht en voerde dit ook goed uit. Achterin speelde het vaak maar met drie verdedigers en op het middenveld of voorin werd zo een man meer gecreëerd. Met deze speelwijze had FIT Boys het heel lastig en de ploeg kwam nauwelijks aan voetballen toe. Maar ondanks het veldoverwicht en vele balbezit van Avereest ontstonden er geen echte 100% kansen. Het probleem van beide ploegen is, zo werd voor de wedstrijd geconstateerd, het scoren. Rond het half uur legde FIT Boys eindelijk de eerste fatsoenlijke aanval op de grasmat. Via een vlotte combinatie tussen de 3 aanvallers kwam als laatste Daniël van der West in de zestien van Avereest in balbezit. Hij haalde vernietigend uit en de Avereest-keeper had het nakijken. De bal toucheerde de lat en met een stuit helaas voor de lijn vloog deze weer het veld in. Zo bleef het 0 – 0 en dat leek ook de rusttand te worden. Toch was het Avereest die met een voorsprong aan de thee kon. Vlak voor rust maakte Sven Joosse de 0 – 1 en dat was gezien het spelbeeld wel een terechte tussenstand.

De tweede helft kwam FIT Boys beter uit de kleedkamer en was er sprake van iets meer gelijkwaardigheid. Het balbezit van FIT Boys was nu vaak iets langer en zo kon er ook aan aanvallen worden gedacht, al leverde dat geen echte mogelijkheden en kansen op. Net toen FIT Boys dacht aan wisselen om het tij te keren en de gelijkmaker te forceren, scoorde Avereerst de 0 – 2. Andermaal Sven Joosse trof doel en de opdracht voor FIT Boys werd nu nog lastiger. Verdediger Lars de Boer en spits Daniël vd West werden vervangen door middenvelder Jako van Faassen en aanvaller Lars Hilberts die ziek was geweest. Er ontstond meer gevaar en zowaar kwamen er enkele kansen uit aanvallen over de flanken. Trainer/coach Otto Halmingh wisselde nog één keer Ivo van Ewijk werd vervangen door Corné van der Berg. Een echt eindoffensief kwam er niet meer, naarmate de klok verder tikte richting de 90 minuten vloeide het geloof op een goed resultaat uit de ploeg. Extra domper was nog de 2e gele kaart (en dus rood) voor Julian Boom. Zo eindigde de ploeg de wedstrijd met 10 man. Avereest had het slotakkoord en maakte ook nog de 0 – 3 (90e, Jurgen Visscher). Voor Avereest de eerste overwinning en FIT Boys moet de wonden likken en zal het volgende week beter moeten doen.

Volgende week zaterdag 23 oktober speelt FIT Boys om 14:30 uur uit in Slagharen tegen Lutten. Deze wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Daniël Dorgelo.