FIT Boys weet punt over de streep te trekken

25 januari 2020

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Arjan Schepel en assistent-trainer Aljon Stahlmecke kon na een korte winterstop thuis direct aan de bak tegen middenmoter ZZVV. Met de wetenschap dat ZZVV in Beilen nog nooit gewonnen heeft, begon FIT Boys aan deze wedstrijd. Nadat Pupil van de Week Ryan Haurissa had afgetrapt en gescoord kon de eerste wedstrijd van de o zo belangrijke tweede seizoenshelft dan toch beginnen. Hoewel FIT Boys het achterin organisatorisch goed had staan en ZZVV dus amper kansen kreeg, creëerde het zelf ook weinig. De ploeg was slordig in balbezit en vaak te onrustig, waardoor het de bal ook steeds weer snel kwijt was. ZZVV had dus daardoor een optisch veldoverwicht, kreeg ook veel corners en vrije ballen maar echte 100% kansen leverde dit niet op. Na 45 minuten kon het publiek zich warm drinken en hopen op een betere tweede helft.

En dat gebeurde ook. FIT Boys was nu meer gelijkwaardig aan ZZVV en speelde ook meer op de helft van de tegenstander en kreeg zelf ook mogelijkheden. Een kopbal van Gerald Haandrikman uit een corner ging maar net naast en enkele andere mogelijkheden liepen op niets uit door een verkeerde eindpass of ingrijpen van de ZZVV-verdediging. ZZVV was ook enkele keren gevaarlijk en ook nu weer regelmatig uit corners. Koppende haalde de FIT Boys-verdediging en dan met name Gerald Haandrikman veel weg en anders stond keeper Peterjan Oosting wel zijn mannetje. Beide ploegen leken zich te verzoenen met een gelijkspel en één punt toen vlak voor tijd ZZVV de ultieme kans kreeg om te scoren. Een snoeihard schot van net links buiten de zestien werd goed gepareerd door Peterjan Oosting, maar kwam voor de voeten van de volledig vrijstaande Matthijs Capellen die een leeg doel voor zich had. Hij schoot in één keer en zag de bal langs de verkeerde kant van de paal tegen het vangnet gaan. Daar was FIT Boys door de oog van de naald gekropen. Was een overwinning voor ZZVV terecht geweest? Nee, eigenlijk niet. Maar daar had ZZVV waarschijnlijk maling aan gehad. Toch wel terecht deelden beide teams dus de punten en lukte het ZZVV weer niet om te winnen in Beilen. Een FIT Boys uit-syndroom.

Volgende week zaterdag 1 februari speelt FIT Boys om 14:30 uur een uitwedstrijd tegen BSVV.

Opstelling FIT Boys: Peterjan Oosting, Arjan Keijzer, Gerald Haandrikman, Renaldo Boom, Lars de Boer, Matthijs Bonnen, Ruud Seubring, Julian Boom, Jako van Faassen (82e Martijn de Vries), Daniël van der West (77e Ruben Oostenbrink) en Stefan Eefting.

Pupil van de Week: Ryan Haurissa