FIT Boys weet SVM bijna te verrassen

18 mei 2019
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach speelde zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen kampioenskandidaat SVM uit Marknesse. Het was ook de laatste thuiswedstrijd als teammanager van FIT Boys 1 voor Martin Datema en na 21 jaar vindt hij het wel welletjes geweest. Hij heeft heel wat handen geschud van mensen die hem zeker gaan missen langs de kant bij het 1e. Nog één uitwedstrijd en zijn afscheidswedstrijd te gaan….

Pupil van de Week Ruud Hogendorp mocht de aftrap verrichten en scoorde. Daarna kon de wedstrijd dan echt van start en onder een heerlijk voorjaarszonnetje speelde FIT Boys eindelijk weer eens een meer dan acceptabele pot. De ploeg stond compact en gaf zo weinig ruimte weg aan SVM en aan de andere kant kreeg de ploeg ook mogelijkheden. Twee keer kon een FIT Boys-speler de zestien in, maar ook twee keer redde de SVM-keeper. Een schot van Ruud Seubring van de rand zestien ging net naast. Aan de andere kant stonden paal en lat succes voor SVM in de weg. Daar kwam FIT Boys goed weg en zo ging de ploeg rusten met een 0 – 0 stand.

De tweede helft was van een iets minder niveau, SVM was wel de betere ploeg zonder echt heel gevaarlijk te worden. FIT Boys loerde op de omschakeling en had met wat meer precisie gebruik kunnen maken van de ruimte die SVM achterin bood. Heel lang leek ook deze wedstrijd, net zo als de uitwedstrijd, af te stevenen op een gelijkspel. Tot de 77e minuut toen SVM een vrije bal op zo’n 20 meter van het doel kreeg te nemen. Jorn Strijk plaatste deze bal met een akelige precisie in de bovenhoek en FIT Boys-keeper Peter Jan Oosting had het nakijken (0 – 1). Even een domper, maar FIT Boys zette vol aan en speelde in de laatste fase alles of niets. Voorstopper Gerald Haandrikman, die een uitstekende pot speelde, ging in de spits voetballen en bij een corner ging zelfs keeper Peter Jan Oosting mee naar voren. Het mocht niet baten en na 95 minuten floot de goed leidende scheidsrechter R. Brinkman voor het einde en is door dit resultaat SVM nog steeds in de titelrace verwikkeld met Elim, dat ook won. Volgende week moet SVM thuis winnen van BSVV om zicht te houden op de titel en moet het hopen op een misstap van Elim tegen Bant. Het zal wel ‘wishfull thinking’ zijn, maar de wonderen zijn…..

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Dirk van Faassen, Gerald Haandrikman (85e Johan Vriesema), Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Matthijs Boer (70e Mark Visser), Elwin Dam, Ruud Seubring, Jako van Faassen (70e Mark Seubring), Jos Gerding en Jesse Drenth.

Volgende week speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen Lutten en heeft het aan een goed resultaat voldoende voor handhaving. De concurrenten BSVV en Hollandscheveld spelen tegen respectievelijk SVM en Hardenberg. 25 mei om 16:30 uur weten we wie er kampioen is en wie er nacompetitie 3e/4e klasse gaat spelen in de 3e klasse D.