FIT Boys weet Tonego toch geen pijn te doen

25 april 2018
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

Het wordt een eentonig verhaal, maar ook woensdag 25 april speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Alex Padding een ijzersterke pot tegen kampioenskandidaat Tonego. Het kwam in de 24e minuut op 1 – 0 toen Julian Boom bij de tweede paal attent reageerde en binnenschoot. Ook had Julian een uitstekende kans op de 2 – 0, maar zijn harde inzet verdween van dichtbij over het doel. Net voor de rust was de FIT Boys-verdediging uit positie en kon topscoorder aan Tonego-zijde Allan Bakker vanaf de rand zestien zijn 24e doelpunt maken (1 – 1). De tweede helft drukte FIT Boys Tonego ver terug, claimde het een penalty (volgens de Tonego-keeper was het ook hands maar scheidsrechter Nijboer zag het niet) en kreeg het via Christiaan Trijbels (alleen voor de keeper) een 100% kans. Een 3 – 1 tussenstand had eenvoudig gekund. Het bleef oppassen aan de andere kant voor de rappe aanvallers van Tonegeo en bij één van die aanvallen ontstond een corner. Deze werd verkeerd geraakt en kwam op de rand zestien, waar de mee opgekomen verdediger zich niet bedacht en een werkelijk prachtige streep in de kruising scoorde (1 – 2). Dat was gezien de kansenverhouding heel zuur voor FIT Boys. Met een alles of niets offensief stuurde Alex Padding alles en iedereen naar voren en leek de 2 – 2 nog te vallen. Uit een corner kwam een afgeslagen kopbal voor de voeten van Christiaan Trijbels. Hij wilde ineens schieten, maar de bal was net te hoog en verdween rakelings over de lat. De ultieme kans op 2 – 2 en gezien het spelbeeld was dat een meer dan terechte uitslag geweest, daar was de ploeg uit Luttelgeest het ook wel mee eens. Al maalde daar even later niemand meer om uit het Tonego-kamp.

Het goede uit deze wedstrijd zal FIT Boys meenemen naar zaterdag in de o zo belangrijke wedstrijd tegen directe concurrent SVN’69. Als FIT Boys met deze passie en inzet speelt en hetzelfde combinatie voetbal laat zien als tegen kampioenskandidaat Tonego, dan zal er voor SVN’69 niets te halen zijn in Beilen. Dat zal BSVV-coach Alex Visser, aandachtig toeschouwer, ook geconstateerd hebben. De punten zullen niet tegen FIT Boys gehaald moeten worden door de directe concurrenten, daar zal de ploeg allereerst zaterdag alles aan doen. En er volgen belangrijke weken met op zaterdag 5 mei een thuiswedstrijd tegen nummer 6 ZZVV en op Hemelvaartsdag (10 mei) een uitwedstrijd tegen nummer 13 BSVV. Gevolgd met een uitwedstrijd 12 mei tegen nummer 8 SCD’83, op 19 mei een thuiswedstrijd tegen nummer 10 FDS (19 mei) en afsluitend een uitwedstrijd tegen (wederom) nummer 12 SVN’69 (26 mei).

De wedstrijd tegen SVN’69 op Sportpark Noord-West begint zaterdag 28 april om 14:30 uur en staat onder leiding van scheidsrechter M.M. Knol.

Opstelling FIT Boys: PeterJan Oosting, Arjan Keijzer, Elwin Dam, Dirk van Faassen (84e Jonathan Schans), Renaldo Boom, Matthijs Bonnen (85e Jesse Turkstra), Julian Boom, Jos Gerding, Jesse Drenth (85e Gerald Haandrikman), Stefan Eefting en Christiaan Trijbels.