FIT Boys weet Vitesse’63 niet te verrassen

22 november 2021

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ontving vanmiddag op een troosteloos Sportpark Noord-West in Beilen (geen publiek) Vitesse’63 uit Koekange. Maar FIT Boys wilde er geen troosteloos duel van maken en speelde van meet af aan om te winnen. Voetballen op helft van Vitesse en zelf kansen creëren was het credo en dat lukte verrassend goed. Direct na de aftrap ging de bal richting de voorwaartsen. De bal schoot door en met 18 seconden op de klok kon linker spits Jelmer van Dijk de zestien van Vitesse in. Eén op één met de Vitesse-keeper maakte hij geen fout en schoot de bal in de rechter bovenhoek. De klok van het scorebord op Sportpark Noord-West stond op 21 seconden (1 – 0). Een bliksemstart en in het 1e halfuur van de 1e helft wist Vitesse niet wat ze met de tactiek van FIT Boys aan moesten. Er werd druk gezet en FIT Boys bleef op de helft van Vitesse spelen. Maar naarmate de 1e helft vorderde, kwam Vitesse beter in het spel en achter de verdediging van FIT Boys lag ruimte. Bij snelle uitvallen begon ook Vitesse gevaar te stichten maar kreeg nog geen echte mogelijkheden/kansen. Er was nog één moment dat Vitesse dacht te scoren, maar dit doelpunt werd door de prima leidende scheidsrechter Achammachi terecht afgekeurd vanwege aanvallen van de keeper in de 5 meter. Uit het niets ontstond wel de eerste kans en die was gelijk raak. Een voorzet van links belandde precies op het hoofd van spits Aron Westert en hij kopte keurig tegendraads in en keeper Niels van der West van kansloos (39e minuut, 1 – 1). In het vervolg van de wedstrijd zou blijken dat als je in de hoek zit waar de klappen vallen je het geluk ook niet aan je zijde hebt. In de 42e minuut was er sprake van een ongelukkige situatie. Vitesse viel aan en en ongevaarlijke voorzet leek nergens heen te gaan. Totdat een FIT Boys-speler met de arm de bal toucheerde en deze bij de 2e paal in het zijnet verdween (1 – 2). Pech, maar FIT Boys moest en wilde door.

Na de rust kwam Stefan Eefting de moegestreden Martijn de Vries vervangen. FIT Boys veranderde niet van tactiek en speelde om de gelijkmaker te maken. Er was sprake van een gelijk opgaande strijd, waarbij Vitesse, aan zijn stand verplicht, iets makkelijker wist te combineren. Lang bleef het evenwicht in deze wedstrijd en met een 1 – 2 stand kon het nog alle kanten op. Een domper voor FIT Boys viel in de 76e minuut. Nu wad het Ruben Westert die scoorde voor Vitesse (1 – 3). Mike Jonink en Corné van den Berg kwamen nog binnen de lijnen voor Jelmer van Dijk en Jako van Faassen. FIT Boys bleef gaan voor een beter resultaat, met een 100%-kans op de 2 – 3 voor Matthijs Bonnen. Hij kwam na een prima pass van Stefan Eefting alleen voor de keeper in de zestien, maar de bal werd net over de deklat geschoten. Vitesse consolideerde en FIT Boys drong aan. Maar het ongeluk was nog niet op voor de Groen-Gele formatie. Weer moest een eigen doelpunt Vitesse helpen. Keeper Niels van der West kwam goed uit bij een aanval van Vitesse en schoot de bal weg, maar deze kwam op de rug van medespeler Thijs Oosting en caramboleerde zo in het eigen doel (90e minuut, 1 – 4). Direct daarna floot scheidsrechter Achammachi voor het einde en de reactie van Vitesse na afloop was veelzeggend: “Eind goed, al goed!” Zij waren misschien wel de gelukkigste deze middag en FIT Boys had de pech aan zijn zijde. Maar FIT Boys moet door en kan niet bij de pakken gaan neerzitten.

Volgende week zaterdag 27 november om 14:30 uur treft FIT Boys in Hoogeveen op Sportpark Bentinckspark Hoogeveen. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Wouter Bouw.