FIT Boys wint wedstrijd die geen winnaar verdiende

21 september 2019

(Foto’s: Ria de Vries en Maurits Beuling)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe kon na een lange oefen- en bekercampagne eindelijk starten aan de competitie. Onder toeziend oog van Wethouder van Sport Erjen Derks startte FIT Boys in de 3e klasse D met een heuse Midden-Drenthe-derby tegen BSVV. Voordat de wedstrijd van start kon gaan, waren er nog 2 plichtplegingen. FIT Boys voorzitter Johan Boer haalde Tim Seubring naar voren en zette hem in het zonnetje voor 300 wedstrijden (23678 minuten en 41 doelpunten) in FIT Boys 1. Bloemen en een oorkonde vielen hem terecht ten deel. Daarna was het de beurt aan Pupil van de Week Luciano van Spronsen, die de aftrap mocht verrichten en scoorde. En toen konden de 165 (betalende) toeschouwers er voor gaan zitten onder het genot van een heerlijk najaarszonnetje.

In een niet goede wedstrijd had FIT Boys misschien wel vaker de bal, maar deed BSVV met hun balbezit meer. Maar voor beide teams gold dat men tot aan de zestien kwam en dan hield het op. De eerste kans was voor BSVV al vrij vlot in de wedstrijd en daarna ontspon zich een wedstrijd die zich vooral op het middenveld afspeelde. Het leek deze middag typisch zo’n wedstrijd te worden die geen winnaar zou krijgen en ook niet verdienen. Daar was het spel van beide zijden te pover voor. Na 15 minuten spelen kon Matthijs Bonnen de bal vanaf links in de zestien brengen. De bal was te diep en leek een makkelijke prooi voor BSVV-keeper Melvin van den Broek, maar hij liet de bal los. In de carambole kreeg Martijn de Vries de bal tegen de heup en deze bal rolde het doel in (1 – 0). Een lucky doelpunt, maar die tellen ook. Daarna kreeg vooral scheidsrechter van Van Ekelenburg het druk, want van beide kanten werden er de nodige overtredingen begaan. In totaal, samen met de 2e helft, trok hij 10 keer geel (waarvan 2 aan BSVV-speler Robin Timmer (dus rood)) en 1 keer rood aan Matthijs Bonnen.

De 2e helft was vooral rommelig, met de nodige blessures en -behandelingen en het afwikkelen van de diverse kaarten. BSVV had iets meer lijn in het spel maar kreeg amper kansen. Aan de andere kant was het spel van FIT Boys te onrustig en het balbezit daardoor steeds van te korte duur. Naarmate de klok richting de 90 minuten tikte, ging BSVV steeds meer drukken en kreeg FIT Boys ruimte. Met een beetje meer nauwkeurigheid en oog voor een vrijstaande medespelers had FIT Boys ook de 2 – 0 nog kunnen maken. BSVV bleef vooral pompen en hopen dat deze hoge ballen een keer goed zouden vallen. Dat gebeurde niet en zo floot scheidsrechter Van Ekelenburg deze wedstrijd de boeken in en was FIT Boys, in de persoon van Martijn de Vries, de lucky matchwinner. Voor FIT Boys 3 hele belangrijke punten richting twee lastige uitwedstrijden tegen Hoogeveen (28 september 14:30 uur) en Nieuwleusen (5 oktober 14:30 uur). BSVV krijgt herkansingen thuis tegen Hardenberg’85 (28 september 14:30 uur) en thuis tegen Avereest (5 oktober 14:30 uur).

Opstelling FIT Boys: Peterjan Oosting, Lars de Boer, Tim Seubring, Gerald Haandrikman (43e Bart vd West), Matthijs Bonnen, Wilko Stevens, Jos Gerding, Ruud Seubring, Martijn de Vries (85e Johan Vriesema), Stefan Eefting (75e Nick Middelbos) en Jako van Faassen.