FIT Boys wint eenvoudig van Borger

12 september 2018
de Webmaster

Woensdagavond 12 september speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen thuis op sportpark Noord-West een oefenwedstrijd tegen 4e klasser Borger. Bij FIT Boys beginnen de contouren van het elftal zichtbaar te worden en Borger heeft een verjongingskuur ondergaan (oudste speler 26 jaar). De 1e helft ving Borger FIT Boys bij de middellijn op en er werd geen druk op de verdediging gezet. Borger gokte op hun snelle aanvallers, maar die zaten in de tang bij de FIT Boys-verdedigers. Borger zorgde dus amper voor gevaar en FIT Boys had heel veel balbezit, maar kon zich maat moeilijk door de Borger-muur heen voetballen. Met de juiste aanwijzingen van de kant, gingen de middenvelders minder diep staan om zo de bal te ontvangen en van daaruit te gaan voetballen. Halverwege de eerste helft kreeg FIT Boys meer vat op het spel en ontstonden er mogelijkheden. De 1 – 0 werd ingeleid door een foutieve breedtepass van een Borger-verdediger. Stefan Eefting pikte de bal op, passeerde een man en schoof de bal bekeken in de rechterbenedenhoek.

Na de rust voetbalde Borger iets verder van de goal en kreeg naarmate de 2e helft vorderde ook kleine kansjes. FIT Boys kreeg nu meer ruimte en combineerde bij vlagen heel aardig. Het was uitgerekend Elwim Dam, die niet vaak scoort, die de 2 – 0 wist te maken. De 3 – 0 was een keurige aanval. De bal werd ingespeeld op spits Ruud Seubring, die kaatste en vervolgens werd de bal diep gespeeld op rechtsbuiten Jonathan Schans. Hij zette de bal laag voor, maar de doorgelopen Ruud kwam net te laat en linksbuiten Jesse Drenth pikte de bal op. Hij sneed naar binnen en verschalkte de Borger-goalie in de korte hoek. Het is voor trainer/coach Joop van Dalfsen prettig te merken dat ook de jongere spelers overgekomen uit de JO19 nadrukkelijk op de deur kloppen. Zo is er in elke linie gezonde competitie om de plekken en dat zorgt er alleen maar voor dat het niveau gaat stijgen.

A.s. zaterdag speelt FIT Boys om 14:30 uur de 2e bekerwedstrijd in Coevorden tegen CSVC die onder leiding staat van scheidsrechter P. Sanders. Maandag 17 september speelt FIT Boys om 20:00 uur de laatste bekerwedstrijd thuis op Sportpark Noord-West tegen Elim (scheidsrechter B. Agricola).

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Arjan Keijzer, Nick Middelbos (45 Kevin Kooistra), Wilko Stevens, Renaldo Boom (60 Tim Seubring), Elwin Dam, Matthijs Bonnen, Jos Gerding, Stefan Eefting (45 Ruud Seubring), Jonathan Schans, Jesse Drenth.