FIT Boys wint eerste bekerwedstrijd eenvoudig

1 september 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen ging voor de 1e bekerwedstrijd op bezoek bij 5e klasser VEV Klazienaveen-Noord. Op een veld die de naam voetbalveld amper mocht dragen, de droogte had hier goed toegeslagen, moest FIT Boys starten tegen VEV. De 1e helft werd met een comfortabele 0 – 3 voorsprong afgesloten. FIT Boys speelde een sterke 1e helft en kwam door een aantal goede individuele acties op voorsprong. Na 9 minuten schoot linksbuiten Jonathan Schans al raak (0 – 1). Na 32 minuten verdubbelde Matthijs Bonnen de score (0 – 2) en in de 43e minuut maakte Ruud Seubring de 0 – 3. Direct na de rust werd het 0 – 4 door Stefan Eefting en toen mocht VEV iets terugdoen (1 – 4 (53 minuut)). Dit kwam ook door slordig spel aan FIT Boys-zijde. Te vaak gingen spelers voor eigen succes en het terugverdediging gebeurde vaak niet, waardoor VEV een overtal kon creëeren. In plaats van het baltempo op te voeren en VEV stuk te spelen, kwam de ploeg zo onnodig in de problemen. Het slotakkoord was wel weer voor FIT Boys. Invaller Jos Gerding maakte de 1 – 5. De andere bekerpoulewedstrijd tussen Elim 1 en CSVC 1 eindigde in een 3 – 1 overwinning voor de Elimieten.

Na afloop gaf trainer/coach Joop van Dalfsen zijn kijk op de wedstrijd en de eerste 3 weken voorbereiding.

De indruk in de eerste drie weken
“Na drie weken voorbereiding heb ik een aantal goeie dingen gezien en zaken die absoluut beter moeten. Het team moet duidelijk nog groeien naar beter voetbal. Dit vraagt van spelers dat ze openstaan voor verandering en verbetering en vooral ook de actie om beter te worden. In zijn algemeenheid zie ik dat een aantal jonge spelers zich heel behoorlijk profileren en dat een aantal ervaren oudere spelers wisselvallig zijn in de prestatie die ze leveren. Deze laatste groep moet zich nadrukkelijker laten zien én horen en het team zo meer ‘dragen’. Er is dus zeker nog het nodige werk aan de winkel.”

De 1 ste bekerwedstrijd
“Op een uiterst slecht bespeelbaar veld in Klazinaveen, werd een redelijke eerste helft afgewisseld met een zeer matige tweede helft. De eerste helft waren er vooral aanvallend een aantal goeie momenten te zien en werd er, zoals afgesproken, aardig druk gezet op de verdediging van VEV. Voorin waren we vooral gevaarlijk met een aantal aardige individuele actie, Stefan, Jonathan en Ruud.”

De 2e helft ver beneden niveau
“De 2e helft was ver beneden niveau, daar waar je een zeer matige tegenstander als VEV met een hoog baltempo van de mat moet spelen, was het een organisatorische chaos. De rest verdediging werd bij balbezit vaak verwaarloosd en een aantal spelers speelden meer hun eigen wedstrijd dan het vanuit teamverband te doen. Hierdoor kwamen we bij balverlies in de verdediging te vaak 1 op 1 te staan en deden zich situaties voor waarin we zelfs meer tegen minder stonden te verdedigen. Waardoor we ons onnodig in de problemen brachten en zelfs een tegen een tegen goal aanliepen. Goed voetballen begint steeds vanuit het verdedigend goed staan en niets weg te willen geven. Dit vraagt om een strakke discipline en positieve onderling coaching. We willen er bij de start van de competitie direct goed op staan, dan zullen we hierin nog een aantal flinke stappen moeten maken.”

Zo te horen is er voor Joop en de 1e selectie nog genoeg werk aan de winkel voor de start van de competitie op 22 september.

Woensdagavond 5 september oefent het team om 20:00 uur uit tegen Willemsoord. Zaterdag 8 september spelen om 14:30 uur op Sportpark Noord-West FIT Boys en Elim hun 2e bekerwedstrijd.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Arjan Keijzer, Nick Middelbos, Wilko Stevens, Jesse Turkstra, Matthijs Bonnen, Jesse Drenth, Elwin Dam, Stefan Eefting, Ruud Seubring en Jonathan Schans.