FIT Boys wint eerste oefenwedstrijd seizoen

24 augustus 2019

Zaterdag 24 augustus speelde de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen de 1e oefenwedstrijd in de voorbereiding op het nieuwe seizoen 2019-2020. Onder tropische omstandigheden (30+) op het warme kunstgras hadden beide teams het zwaar, vooral met de omstandigheden. De eerste helft had HTC uit Zwolle een licht overwicht en drukte dit ook uit in de score. De kersverse 3e klasser (vorig seizoen overtuigend kampioen geworden in de 4e klasse) kwam op voorsprong, ook door foutjes van FIT Boys achterin profiteerde de ploeg van trainer/coach Joop van Dijk maximaal en kwam met 0 – 2 voor. Nog voor de rust Maakte Stefan Eefting de stand iets dragelijker (1 – 2).

Opstelling FIT Boys 1e helft: Robert Haandrikman, Martijn de Vries, Tim Seubring, Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Jako van Faassen, Elwin Dam, Ruud Seubring, Bart van der West, Stefan Eefting en Jonathan Schans.

Na de rust volgden er enkele wissels en werd er naarmate de 2e helft vorderde flink door gewisseld. FIT Boys bleek in de verzengende hitte over de langste adem te beschikken en hoewel het conditioneel nog niet top was, kwam er bij HTC weinig meer uit. Elwin Dam kroonde zich de koning van de assists deze middag door tweemaal Stefan Eefting perfect in de diepte aan te spelen. Tweemaal trof Stefan ook doel en boog zo de achterstand om in een 3 – 2 voorsprong. Vlak voor tijd kwam youngster Martijn de Vries weer binnen de lijnen, hij is 17 en net vanuit de JO19 overgekomen. Op een prima diepe bal komt Martijn vrij voor de keeper. Hij neemt de bal prima aan en schiet ineens, maar de uitkomende HTC-keeper weet te nauwer nood te redden. Rond de 90ste minuut floot de prima leidende KNVB-scheidsrechter Rene Broekman voor het einde en konden beide teams, de begeleiding en het publiek de schaduw op het FIT Boys terras opzoeken.

Opstelling FIT Boys 2e helft: Robert Haandrikman, Johan Vriesema, Gerald Haandrikman, Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Tim Seubring (60e Kevin Kooistra), Elwin Dam, Ruud Seubring, Bart van der West (65e Nick Middelbos/70e Jako van Faassen), Stefan Eefting (80e Martijn de Vries) en Mark Seubring.

Woensdag 28 augustus speelt FIT Boys een uitwedstrijd tegen Trinitas in Boijl (Fr) om 20:00 uur op sportpark Boijl.