FIT Boys 1 wint laatste competitiewedstrijd

9 mei 2015

(foto’s: Harmen Oldersma)

De Raven Advies-equipe kreeg Onstwedder Boys op bezoek. Onstwedder Boys wist voor de wedstrijd al dat ze via de nacompetitie een plaats in de 3e klasse moeten gaan veiligstellen. De ploeg speelde dus met de handrem er op en wilde iedereen heel houden. FIT Boys speelde ook om des keizers baard en zo ontstond er een weinig spannende eerste helft. Toch is het de ploeg van trainer/coach Ronald Bosma die rond de 20e minuut op 1 – 0 komt. Het is een typisch geval van ‘Ze schoten tegen me aan’ als Tim Seubring de bal bij toeval tegen zich aan krijgt en de bal via zijn hoofd in het Onstwedder Boys-doel caramboleert. Dit is ook de ruststand.

Na de rust kabbelt de wedstrijd rustig voort, maar is het vooral Onstwedder Boys dat nog meer gas terugneemt met het oog op de loodzware nacompetitie. FIT Boys speelt niet groots, maar weet de score wel uit te bouwen. In de 64e minuut is het ditmaal Elwin Dam die een schot van richting ziet veranderen door Mark Seubring waardoor de bal binnenvaltvalt (2 – 0). Nog geen 4 minuten later valt er dan toch een normale veldgoal wanneer spits Mark Seubring uiterst knap wegdraait bij zijn tegenstander en de bal binnenschiet. Wat volgt is een publiekswissel voor Mark en ook Tim Seubring verlaat het veld. Mark Seubring neemt afscheid van FIT Boys 1 en een groots applaus van alle spelers, begeleiding en het publiek valt hem volledig terecht ten deel. Mark gaat een trede lager in FIT Boys 2 zijn kunsten vertonen. Mark Visser en Dirk Jan Smelt (2e elftalspelers) komen hen vervangen. Halverwege de 2e helft is Jeroen Kerssies rechtsback Renaldo Boom al komen vervangen. Beide ploegen vinden het wel prima en de wedstrijd gaat als de welbekende nachtkaars uit en rond 16:20 uur fluit scheidsrechter Richard Groenwegen (19 jaar, supertalent!), die een uitstekende pot floot, deze competitiewedstrijd de boeken in. Voor FIT Boys zit het seizoen er op en kan er vooruit gekeken worden naar volgend seizoen in de 3e klasse D.

Het kampioenschap in de 3e klasse D is nog niet beslist. Glimmen won op bezoek bij nummer 3 De Weide met 0 – 1 en ZZVV won thuis met 5 – 0 van Hollandscheveld. Beide ploegen eindigen met 63 punten uit 26 wedstrijden 1e en zullen dus een beslissingswedstrijd moeten spelen. FIT Boys wenst Onstwedder Boys succes in de nacompetitie.

VERSLAG PUPIL VAN DE WEEK

Afgelopen zaterdag was ik pupil van de week. Ik was om 13:00 in de kantine en toen ging ik gelijk met ria mee naar boven, daar hadden we teambespreking. Daarna kreeg ik wedstrijdkleding aan en mocht ik met het team over trappen. Toen de wedstrijd begon mocht ik de aftrap doen en scoren bij de tegenstander, en dat was heel leuk. Toen ging ik de wedstrijd zien en kreeg ik drinken en snoep, en later nog chips, fitboys heeft gewonnen met 3-0 en speelden heel goed. Toen de wedstrijd afgelopen was ging een speler mij optillen, en mocht ik daarna nog een patatje eten in de bestuurskamer. Ik vond het een hele leuke middag en wil later zelf ook in het 1e voetballen!!