FIT Boys wint terecht van Hollandscheveld

24 november 2018

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde deze zaterdagmiddag een zogezegde ‘6 punten’ wedstrijd tegen concurrent Hollandscheveld. Beide teams hadden vooraf aan de wedstrijd 7 punten en de winnaar zou aansluiting houden bij de middenmoot, de verliezer zou onder de degradatiestreep zakken. Vanaf minuut één was duidelijk welk spelletje beide teams wilden spelen. Hollandscheveld kende maar één manier van spelen, de lange bal. FIT Boys trok zich wat terug en loerde op de ruimte in de rug van de trage Hollandscheveld verdediging. FIT Boys was de bovenliggende partij en creëerde de 1e helft zeker 3 100% kansen, maar daaruit werd maar 1 keer gescoord. Het duurde tot de 31e minuut en toen lag de bal toch achter de Hollandscheveld-goalie. Het was Jos Gerding die goed mee de zestien was ingekomen en hij schoot beheerst raak uit een teruggetrokken voorzet vanaf de achterlijn van Stefan Eefting. Scheidsrechter Kingma raadpleegde nog wel de Assistent-scheidsrechter die stond te vlaggen, maar die zou deze middag er wel vaker naast zitten. Zijn uitleg was dat bij de voorzet van Stefan Jos buitenspel stond, maar daarover was zelfs het Hollandscheveld-publiek het eens dat dit niet kon. Dus doelpunt en 1 – 0. Bij de andere 2 kansen was het Jonathan Schans die volledig vrij bij de tweede paal miste en even later kon een Hollandscheveld-verdediger met een knappe sliding de bal nog net blokken.

Na de rust ging Hollandscheveld opportunistischer spelen. Ze speelde nu de lange bal direct, zonder rondspelen achterin. Er kwam wel druk te staan op de FIT Boys-verdediging, maar echte kansen creëerde Hollandscheveld niet. Sterker nog, het was FIT Boys dat goed gebruik maakte van de geboden ruimte bij Hollandscheveld achterin en diverse kansen op de 2 – 0 kreeg. Vervelend moment was het uitvallen van Jonathan Schans. Hij kreeg een knietje in het bovenbeen, kon niet door en werd vervangen door Jesse Drenthe die erg goed inviel. Zijn eerste actie op links was een passeeractie met een prima voorzet die net aan de mede-aanvallers voorbij ging. Bij een 3 tegen 1 situatie, alleen de keeper was nog aanwezig, speelde Matthijs Bonnen de bal te ver voor zich uit en kon de keeper redden. Even later had Stefan Eefting nog 2 verdedigers voor zich, maar zag de volledig vrijstaande Jesse Drenth over het hoofd. Jesse had de zestien in kunnen gaan om zo één-op-één met de keeper te komen. Uiteindelijk viel in de 70ste minuut de terechte 2 – 0. Het was gelegenheidsspits Dirk van Faassen, die knokte totdat hij er letterlijk bij neerviel, die prima afrondde. Kort daarna werd hij gewisseld en kwam Gerald Haandrikman binnen de lijnen. Even daarvoor was de niet okselfrisse Ruud Seubring (kuit) al naar de kant gegaan en vervangen door Bart van der West. Hollandscheveld schakelde een tandje bij en drukte FIT Boys ver terug. Er kwamen ook mogelijkheden, maar de scherpte ontbrak bij de zwarthemden of invalkeeper Remco Reinders, die weer prima keepte, stond in de weg. Aan de andere kant bleef FIT Boys loeren op de 3 – 0 en was Jesse Drenth er op rechts vandoor. Zijn voorzet kon net niet tot doelpunt worden gepromoveerd door de goed meegelopen Stefan Eefting. Uiteindelijk vlak voor tijd viel de 2 – 1 toch. Het was Lars Lip die deze maakte. Hollandscheveld had haast en voor FIT Boys was het nog even billenknijpen. Groot was de vreugde in het FIT Boys-kamp toen de prima fluitende Kingma deze wedstrijd de boeken in floot. Een terechte overwinning en daardoor zicht op de brede middenmoot. Hollandscheveld moet de wonden gaan likken en zich weer proberen boven de degradatiestreep te spelen.

Volgende week speelt FIT Boys om 14:30 uur op Elim tegen de gedoodverfde kampioen Elim.