FIT Boys wint van prima spelend SETA

14 september 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde de 2e bekerwedstrijd thuis tegen 5e klasser SETA. Op papier een makkelijke tegenstander, in de praktijk bleek dit heel anders. Het team van SETA bevat enkele spelers die zeker op 3e/4e klasse niveau mee zouden kunnen komen en SETA leverde meer dan prima tegenstand. Voor FIT Boys, met 2 afwezigen en 3 geblesseerden, was het weer zoeken naar de juiste formatie. En hoewel FIT Boys de 1e helft het meeste balbezit had, was SETA in de omschakeling een aantal malen gevaarlijk. In de 29e minuut kwam Martijn de Vries op de SETA-helft in balbezit en verzorgde een uitstekende steekbal op medespits Stefan Eefting. Die omspeelde de keeper en trof doel (1 – 0). Nog geen 2 minuten later was het weer raak, Matthijs Bonnen schoot raak (2 – 0) en FIT Boys leek op rozen te zitten. Maar lang kon niet genoten worden van deze voorsprong in de 33e en 35e minuut scoorde SETA tegen (2 – 2), waarbij met name het 1e doelpunt er knap in zat. Tot de rust veranderde deze stand niet meer.

Na de rust was het FIT Boys dat SETA in de 48e minuut in het zadel hielp. Een diepe bal leek prooi van FIT Boys-keeper Robert Haandrikman. Hij kon de bal niet pakken en besloot deze weg te schieten. De bal toucheerde tegen de rug van de inlopende SETA-speler en caramboleerde in het doel (2 – 3). FIT Boys moest nog even alle energie aanwenden om de stand in ieder geval gelijk te trekken of nog te winnen. Het spel golfde meer op en neer en omdat FIT Boys meer naar voren speelde, kregen de rappe SETA-aanvallers ook kansen. Robert Haandrikman moest een aantal malen handelend optreden, ook de FIT Boys verdediging greep een aantal malen goed in en de SETA-aanvallers hadden hun vizier in veel gevallen niet op scherp staan. In de 58e minuut maakte FIT Boys gelijk via Bart van der West (3 – 3) en had het nog tijd genoeg om voor de overwinning te gaan. Die viel toch kort daarna al, toen invaller Jos Gerding scoorde en de 4 – 3 op het scorebord zette. SETA zette nog wel aan en kreeg ook nog mogelijkheden op de gelijkmaker. Aan de andere kant waren er ook kansen voor FIT Boys om de score uit te bouwen. Dat gebeurde niet en dus floot rond 16:20 uur scheidsrechter Entjes uit Assen deze wedstrijd de boeken in.

Maandag 16 september speelt FIT Boys de laatste bekerwedstrijd thuis op Sportpark Noord-West om 20:00 uur tegen Nieuw Balinge. Zaterdag 21 september opent FIT Boys de competitie thuis om 14:30 uur tegen BSVV.