FIT Boys zakt tegen Bant volledig door ondergrens

27 oktober 2018
de Webmaster

Al weken ontvangt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe wel de complimenten, maar niet de punten. De ploeg van trainer/coach Joop van Dalfsen zakte echter deze zaterdag tegen nummer laatst Bant compleet door de ondergrens, Na een prima eerste halfuur, waarin FIT Boys 3 opgelegde kansen creëerde maar niet wist te scoren, was het Bant die de 1 – 0 maakte (Daley Slump). Een panna werd gevolgd door een prachtige schot in de bovenhoek. Ook na de 1 – 0 kreeg FIT Boys nog kansen op de gelijkmaker, maar het vizier stond deze middag niet op scherp. De tweede helft viel Elwin Dam direct geblesseerd uit en viel na een uur spelen de 2 – 0 (Johan Kramer) en viel de FIT Boys-ploeg als een kaartenhuis ineen. Binnen een tijdsbestek van 10 minuten tilde Bant de score naar 4 – 0 (2 maal Johan Kramer) en wist het niet wat het overkwam. FIT Boys probeerde nog wel om de eer te redden, maar zette daardoor de deur achterin wagenwijd open. Bant maakte gretig gebruik van de geboden ruimtes en tilde de stand 5 minuten voor tijd naar 5 – 0 (Dirk Jan Doornbos). Een ongekende weelde voor de ploeg uit Bant die tot deze speeldag slechts 1 punt had en maar 4 keer had gescoord. FIT Boys droop met de staart tussen de benen af en moet zich herpakken om volgende week tegen nummer laatst SVN’69 uit een ander vaatje te tappen.

FIT Boys ging deze middag op bezoek in Bant, de verste rit voor de ploeg uit Beilen in de 3e klasse D. Voor trainer/coach Joop van Dalfsen was het improviseren nu aanvoerder Ruud Seubring geschorst was en keeper Peter Jan Oosting moest werken. Maar de ploeg die er stond pakte het uitstekend op en Bant liet het initiatief ook aan FIT Boys. Bant loerde op de lange bal op hun behendige spitsen en FIT Boys had het balbezit en de beste kansen. In de eerste 20 minuten waren dat er al drie. De grootste was voor Stefan Eefting die langs twee tegenstanders slalomde en net buiten het vijf meter gebied in plaats van een hoek te zoeken in de handen van de keeper schoot. Maar zoals zo vaak en ook volgens een oude voetbalwet: Als je zelf niet scoort doet de tegenstander dat wel. En dat deed Bant dus ook. Na een prima actie op de linkerkant van Daley Slump gaf hij zijn directe tegenstander een panna sneed goed naar binnen en schoot prachtig raak in de bovenhoek (1 – 0). Hoewel dat op dat moment tegen de verhouding in was, maalde daar bij Bant niemand om. Nog niks aan de hand voor FIT Boys, maar langzamerhand ging de ploeg uit Beilen mee in het spel van Bant en liet zich ook wat uit de wedstrijd praten en spelen. Er volgden twee gele kaarten, waarvan één onterecht was omdat Julian Boom absoluut geen hands maakte. Dirk van Faassen kreeg het aan de stok met spits Johan Kramer, bleef wel rustig maar kreeg toch geel voor de overtreding daarvoor. Er viel nog één levensgrote kans te noteren en die was voor FIT Boys. Uit een prima voorzet van Jonathan Schans kon Matthijs Bonnen niet raak koppen. Aan de andere kant keepte Remco Reinders sterk en haalde er enkele goede ballen uit.

Na de rust direct een domper voor de ploeg. Middenvelder Elwin Dam, die bezig is aan een sterk seizoen, kon niet door vanwege een liesblessure. Hij werd vervangen door Kevin Kooistra. FIT Boys had geen grip meer op de wedstrijd en voetbalde te veel uit de organisatie. Druk zetten gebeurde alleen door de aanvallers, terwijl de verdediging nog vanaf eigen helft moest aansluiten. De ruimtes op het middenveld werden immens groot en Bant maakte daar handig gebruik van. Toen na een uur spelen topscoorder Johan Kramer de 2 – 0 maakte, leek er iets te knakken bij de groep. Niks lukte meer, alle tweede ballen waren voor Bant en het geloof op een beter resultaat vloeide weg uit de ploeg. Binnen een tijdsbestek van 10 minuten maakte Johan Kramer er nog twee, een zuivere hattrick, en tilde de score naar 4 – 0 en was het over en uit. Dirk van Faassen, die dus geel op zak had, werd nog gewisseld en Anne Jan Hepping had de ondankbare taak om bij deze onmogelijke achterstand nog in te vallen. Ook de 5 – 0 viel nog (Dirk Jan Doornbos) en het feest in Bant was compleet. Trainer/coach Wim Jonkers, met roots in Beilen, was tegenover radiostation Muziek en Sport eerlijk: “Nee, dit hadden we niet verwacht. Maar deze punten zijn wel heel welkom.” De ploeg uit Beilen moest nog een uur in de auto zitten en daar was ongeloof. Hoe kan een ploeg het de ene week een koploper zo lastig maken om een week later tegen de hekkensluiter zo door de ondergrens te gaan? Genoeg stof tot nadenken de komende week.

Volgende week zaterdag 3 november ontvangt FIT Boys thuis om 14:30 uur op Sportpark Noord-West andermaal de hekkensluiter en dat is nu SVN’69.

Opstelling FIT Boys:  Remco Reinders, Dirk van Faassen (75e Anne Jan Hepping), Julian Boom, Wilko Stevens, Renaldo Boom, Matthijs Bonnen, Elwin Dam (50e Kevin Kooistra), Jesse Drenth, Stefan Eefting, Jos Gerding, Jonathan Schans.