FIT Boys ziet fouten genadeloos afgestraft worden tegen ZZVV

22 februari 2022

Deze zaterdag direct nadat de storm Eunice is gaan liggen speelt de Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh thuis tegen kampioenskandidaat ZZVV. Met 11 eigen spelers met aanvulling van het 2e en de JO19 moet Otto Halmingh schuiven in de opstelling. Maar ook nieuwe ZZVV-trainer Hans Slender heeft dezelfde problemen (wintersport en corona) en moet ook putten uit ZZVV 2. Op het redelijke droge hoofdveld treden beide ploegen onder leiding van scheidsrechter Peter van der Born om 14:30 uur aan. De ploegen kennen elkaar door en door en ook de (ex-)stafleden van beide teams wisselen de nodige anekdotes uit in de bestuurskamer. Maar op het veld worden de vriendelijkheden even in de koelkast gezet en wordt er gespeeld om de punten. Hoewel er wel de nodige inzet is, hoeft de prima leidende scheidsrechter Van der Born geen kaart te trekken. In het eerste kwartier was er zowaar sprake van een gelijk opgaande strijd, zonder dat beide ploegen echte kansen krijgen. Even is er sprake van onoplettendheid en niet resoluut ingrijpen en in 2 minuten tijden komt ZZVV op een 0 – 2 voorsprong. In de 15e en 17e minuut scoort de ploeg uit Zuidwolde (Bram Otten en Jovanni van Dijk) en dat is gezien het spelbeeld het 1e kwartier een onnodige achterstand voor FIT Boys. Hoewel ZZVV uiteraard aan de stand verplicht de betere ploeg is. In de 35e minuut wordt een doelpunt van de buitencategorie gescoord. Een voorzet vanaf rechts wordt door Jovanni van Dijk met binnenkantrechts in de kruising geschoten. Zijn tweede en de 0 – 3 en voor dit doelpunt kun je alleen maar applaudisseren. Hoewel de voorzet wel te makkelijk komt. Dit is ook de ruststand.

De tweede helft blijft de net van corona herstelde Martijn de Vries achter in de kleedkamer en vervangt Johan Vriesema hem. De tweede helft staat FIT Boys beter en komt ZZVV minder aan voetballen toe. Sterker nog, FIT Boys krijgt kansen. Een corner vanaf links genomen door Lars Hilberts draait er bijna in één keer in. De ZZVV-keeper grabbelt bij de 2e paal en in twee instanties kan FIT Boys scoren. Het eerste schot blokt de keeper en het tweede schot vanaf de vijf meter lijn wordt geblokt door een speler op de doellijn. Trainer/coach Otto Halmingh wil toch een doelpunt forceren en brengt extra spits Thom Vredevoort binnen de lijnen die naast JO19-speler Roan Koster (17 jaar, die zijn basisdebuut maakt in het 1e) in de spits gaat lopen. Uit een voorzet van links weet Roan te koppen, maar de ZZVV-keeper ranselt de bal uit de benedenhoek. ZZVV krijgt door de aanvallende intenties van FIT Boys ook ruimte en countert ook nog naar een paar kansen. Maar of keeper Niels van der West ligt in de weg of het vizier staat niet op scherp. Zo blijft de stand 0 – 3 en weet ZZVV voor het eerst in de historie van deze onderlinge confrontaties te winnen in Beilen. De magie van het uitsyndroom is hiermee verbroken en oud-FIT Boys leider Martin Datema feliciteert oud ZZVV-leider Jan Dragt met deze historische maar toch wel terechte overwinning. Ook nogmaals de complimenten voor scheidsrechter Van der Born die prima floot en de kaarten op zak kon houden.

Volgende week zaterdag 26 februari speelt FIT Boys de zeer belangrijke uitwedstrijd uit in Coevorden tegen directe concurrent voor de laatste plaats CSVC. De wedstrijd start om 14:30 uur.

Opstelling FIT Boys: Niels van der West, Arjan Keizer, Matthijs Bonnen, Lars de Boer, Corné van der Berg, Martijn de Vries (45e Johan Vriesema), Jako van Faassen, Lars Hilberts, Ivo van Ewijk (60e Thom Vredevoort), Roan Koster, Stefan Eefting.