Gelukkig FIT Boys pakt de volle winst

30 maart 2019

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde deze middag in Nijeveen tegen SVN’69. Het werd de middag van het geluk. FIT Boys speelde een hele matige wedstrijd en SVN’69 had grote delen van de wedstrijd het initiatief. Toch verliet FIT Boys het strijdtoneel met 3 punten door de enige goal van de middag gemaakt door Stefan Eefting. FIT Boys had na afloop dan ook niets te klagen en was heel erg blij met deze zwaarbevochten drie punten. Door de resultaten met name onderin kan FIT Boys zich volledig gaan richten op een plek in de middenmoot en kan volgende week Hoogeveen frank en vrij benaderd worden.

De eerste helft lukte er weinig tot niets bij FIT Boys en was het initiatief voor SVN. In de eerste 15 minuten kwam FIT Boys amper van de eigen helft en was SVN met name met de lange bal en de voorzet vanaf de zijkant gevaarlijk voor het FIT Boys-doel. Gelukkig voor de ploeg uit Beilen stond Peter Jan Oosting weer een ijzersterke pot te keepen en hield menig keer de ploeg op de been. Het was dan ook geheel tegen de verhouding in dat FIT Boys op een 0 – 1 voorsprong kwam. Bij de eerste aanval van FIT Boys was het direct raak. Jako van Faassen stuurde spits Stefan Eefting goed diep en die klopte zijn directe tegenstander op snelheid en scoorde uiterst beheerst in de lange hoek. Een domper voor SVN’69, dat zo goed was begonnen aan de wedstrijd. Ook in de volgende fase van de 1e helft had SVN’69 het initiatief, maar kwam het maar niet echt door de FIT Boys-verdediging of vond steeds weer keeper Peter Jan Oosting op hun weg. Zo bleef het tot de rust 0 – 1.

Na de rust bleef FIT Boys grossieren in verkeerde passes en keuzes en was het SVN’69 dat het meeste balbezit had. Maar gelukkig voor FIT Boys had SVN’69 deze middag het vizier niet op scherp staan. Zelfs kansen één op één voor de keeper werden niet benut en schoten van afstand vlogen hoog over het FIT Boys-doel. Naarmate de 1e helft vorderde ging SVN’69 steeds opportunistischer spelen en werden de verdedigende stellingen steeds meer verlaten. Maar het leek deze middag niet te willen lukken bij de ploeg uit Nijeveen en aan de andere kant kreeg FIT Boys in aanvallend opzicht veel ruimte. Een drie tegen twee situatie werd door FIT Boys niet goed uitgespeeld en zo werd den kans op 0 – 2 om zeep geholpen. SVN’69 pompte de bal in de zestien in de hoop dat deze goed zou vallen, maar het wilde tot wanhoop van SVN’69-trainer Berry Mulder maar niet lukken. Langzaam kroop de klok naar de 90 minuten en na enkele minuten blessuretijd floot scheidsrechter Over voor het einde en was het over voor SVN’69. FIT Boys was maar wat blij met de drie punten en besefte dat het ook makkelijk anders had kunnen aflopen deze middag in Nijeveen. Het zat nu een keer mee en FIT Boys kan nu officieus afscheid nemen van de onderste plekken in de 3e klasse D en het seizoen proberen af te sluiten in het linker rijtje. Gezien de lange en langdurige blessurelijst een knappe prestatie.

Opstelling FIT Boys: Peter Jan Oosting, Dirk van Faassen, Tim Seubring, Wilko Stevens, Matthijs Bonnen, Matthijs Boer (45 Bart vd West), Jos Gerding, Julian Boom, Jako van Faassen (80 Lars de Boer), Stefan Eefting, Jesse Drenth (60 Kevin Kooistra).

Zaterdag 6 april speelt FIT Boys om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West tegen Hoogeveen en die wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter A.J. Benjamins.