Hollandscheveld – FIT Boys in 7 minuten gespeeld

22 februari 2020

(Foto’s: RTV Drenthe/René Posthuma en Jessica Mol (fotograaf van vv Hollandscheveld))

De staf van de Auto Beilen-/DS reclame-/Autoschade Bazuin-equipe had vooraf de tactiek duidelijk uitgestippeld om de 2e helft van de op 14 december gestaakte wedstrijd tegen Hollandscheveld in te gaan. Ook was er een plan B en C uitgedacht, wat te doen bij een voorsprong of bij een achterstand. De warming up was goed, de ploeg leek er klaar voor. Doordat FIT Boys 14 december links van de tribune speelde, speelde het nu aan de kantinekant met de wind mee. Alle ingrediënten waren dus aanwezig om in Hollandscheveld een goed resultaat neer te zetten. Het publiek meegereisd uit Beilen en ook RTV Drenthe (aanwezig met camera) ging er eens goed voor zitten. Na 7 minuten kon de uitgestippelde tactiek al in de prullenbak en moest plan C al gekozen worden. In de 47e minuut kreeg Hollandscheveld-spits Matthijs Snippe veel te veel ruimte van de FIT Boys-verdediging, legde aan en plaatste de bal uiterst precies in de lange hoek (2 – 1). Nog geen 5 minuten later was FIT Boys nog niet bij de les. De bal werd met de arm meegenomen, scheidsrechter Albert Jan Benjamins uit Emmen die prima floot vond dit geen opzettelijk hands, en FIT Boys-keeper Peterjan Oosting liet zich verrassen en Robin Bijl kon de 3 – 1 maken. Zo leek de wedstrijd in de 52e minuut al gespeeld.

FIT Boys ging wisselen. Voorstopper Gerald Haandrikman werd vervangen door extra aanvaller Jos Gerding en even later ging linksback Jako van Faassen naar de kant om plaats te maken voor Renaldo Boom. Naarmate de 2e helft vorderde pakte FIT Boys stevig het initiatief en was nu wel scherp. Aan de andere kant stond de deur voor de Hollandscheveld-aanvallers vaak ook wagenwijd open en had het ook nog gemakkelijk 4 – 1 en 5 – 1 kunnen worden. Maar ook FIT Boys kreeg kansen, de grootste voor Jonathan Schans. Ruud Seubring slingerde de bal voor en bij de tweede paal leek Jonathan de bal binnen te werken. Op de bank bij FIT Boys en ook bij Hollandscheveld werd deze al geteld, maar toen er nog eens goed gekeken werd lag de bal achter het doel en was langs de verkeerde kant van de paal gegaan. Elwin Dam moest ook nog geblesseerd van het veld en werk vervangen door Mark Seubring. FIT Boys bleef drukken, probeerde kansen te forceren maar kwam niet verder dan mogelijkheden. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Benjamins bleef FIT Boys gedesillusioneerd achter en zijn de degradatieproblemen nog groter geworden. Mocht FIT Boys de inhaalwedstrijden tegen BSVV en CSVC winnen dan kan het maar één plek stijgen. De plaatsen 11 en 12 zijn te ver weg. De komende weken moet er veel gebeuren om het tij te keren.

Zaterdag 29 februari speelt FIT Boys om 14:30 uur in Bovensmilde tegen nummer 11 BSVV.

Opstelling FIT Boys: Peterjan Oosting, Arjan Keizer, Gerald Haandrikman (55e Jos Gerding), Tim Seubring, Jako van Faassen (60e Renaldo Boom), Elwin Dam (75e Mark Seubring), Julian Boom, Matthijs Bonnen, Jonathan Schans, Ruud Seubring, Elwin Dam.