Hoogeveen 2 maatjes te groot voor FIT Boys

28 november 2021

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autohopper-equipe van trainer/coach Otto Halmingh ging deze zaterdagmiddag op bezoek bij Hoogeveen za 1. Een ploeg die de ambitie heeft om 2e klasser te worden en in die 2e klasse zouden ze zeker niet misstaan en moeiteloos meedraaien. Behalve promoveren moet de blauw-witte formatie ook gaan zorgen voor een fatsoenlijke (kunst)grasmat (oud en hard) en dan zijn ze klaar voor de 2e klasse. Hoewel het bij vlagen leek dat FIT Boys het wel kon bijhouden en meevoetbalde, zette Hoogeveen gedurende 2 keer 5 minuten aan en scoorde totaal 6 keer voor rust. In de 12e, 14e en 17e minuut scoorde Hoogeveen 3 keer en in de 36e, 42e en 43e minuut nog 3 keer en zo was de ruststand 6 – 0. FIT Boys gaf met name op het middenveld te veel ruimte weg en dan laat de ploeg van trainer/coach Niels van ’t Hoog zien best goed te kunnen combineren.

In de rust was aanvoerder Julian Boom en trainer/coach Otto Halmingh duidelijk. Er moesten duels aangegaan worden, met name op het middenveld, en de wil om ons niet zo makkelijk naar de slachtbank te laten lijden en hier met dubbele cijfers uit Hoogeveen te vertrekken. Johan Vriesema en Lars de Boer kwamen beide backs Arjan Keizer en Thijs Oosting aflossen en de woorden van Julian en Otto in de rust waren niet tegen dovemans oren gezegd. FIT Boys zat er veel korter op en liet zich niet meer zo makkelijk de kaas van het brood eten. Sterker nog, het creëerde zelf ook een aantal goede kansen. Rond het uur kwamen Corné van der Berg en Ivo van Ewijk de moegestreden Lars Hilberts en Daniël van der West vervangen. Een zuiver doelpunt, na een combinatie tussen Ivo van Ewijk en Stefan Eefting, werd ten onrechte afgekeurd. En toen Ivo van Ewijk het de keeper net op de rand zestien lastig maakte, hield deze Ivo vast en had de bal op de stip gekund. Scheidsrechter Bouw, oud-speler van FIT Boys 1 in de tachtiger jaren, floot niet en liet sowieso veel doorgaan. Naast deze twee kansen kreeg FIT Boys zeker nog 2 goede kansen, maar scoren lukte niet. Aan de andere kant kreeg ook Hoogeveen kansen, maar gelukkig hadden zij de tweede helft het vizier niet op scherp staan en youngster Niels van der West keepte weer een uitstekende wedstrijd. Toen hij een vrije bal met een katachtige reflex uit de kruising tikte had daar zelfs de Hoogeveen-keeper bewondering en een klein applausje voor over. Hoogeveen scoorde nog 1 keer en bracht zo de eindstand op 7 – 0. FIT Boys wenst Hoogeveen veel geluk in de race om het kampioenschap en/of (in)directe promotie naar de 2e klasse. Vervelend voor Hoogeveen is dat er ook nog clubs als Nieuwleusen, ZZVV, Lutten, Ommen, Dedemsvaart en Klazienaveen meedoen in de 3e klasse D. Het is druk aan de top. Onderin speelde CSVC andermaal niet en zij lijken wel een heel slecht hoofdveld te hebben. FIT Boys gaat voor (rechtstreekse) handhaving en dat zal nog een hele kluif worden.

Volgende week zaterdag 4 december staat om 14:30 uur op Sportpark Noord-West de thuiswedstrijd tegen ZZVV op het programma. Maar de kans dat de winterstop na vandaag is begonnen is erg groot. Als het aan het kabinet ligt wordt er na 17:00 uur niet meer getraind en dus is doorvoetballen niet verantwoord. De KNVB zal wel de juiste beslissing nemen….