Indeling FIT Boys voorronde Protos Weering

18 oktober 2016
de Webmaster

De indeling van de voorrondes van het 40ste Protos Weering Zaaltoernooi is bekend. De Auto Beilen-/DS Reclame-equipe speelt thuis in Beilen in de eigen Drenthehal tegen een aantal gerenommeerde tegenstanders. Het zal zich ten koste van vv Beilen, Achilles 1894, Wijster en LEO Loon moeten gaan plaatsen voor de kwartfinale op 30 december.

vv Beilen deed het vorig jaar verrassend goed. Het ging achter poulewinnaar FIT Boys als nummer 2 door naar de kwartfinale, maar stootte knap door naar de Halve Finale. De tussenronde werd zelfs gehaald, maar daar was de ploeg een maatje te klein en eindigde laatste. Een razend knappe prestatie.

Achilles 1894 won vorig seizoen de voorronde en kwartfinale ongeslagen, maar haalde in de halve finale geen punten. In seizoen 2014-2015 werd het in Beilen 1e in de poule en nam FIT Boys als nummer 3 afscheid. In seizoen 2015-2016 kwam FIT Boys Achilles tegen in de Kwartfinale in Westerbork en werd Achilles 1e en FIT Boys 3e. Een lastige tegenstander dus.

Wijster ging vorig jaar na de voorrondes al naar huis. Het seizoen daarvoor (2014-2015) zat het bij FIT Boys in de poule en werd 4e net achter FIT Boys en nummer 2 Beilen en nummer 1 Achilles. In het seizoen 2013-2014 werd het ook 4e in de poule achter nummer 3 Beilen, nummer 2 FIT Boys en nummer 1 Rolder Boys. De successen van Wijster tijdens Protos Weering zijn niet groot.

LEO Loon is er voor het eerste bij sinds enkele jaren. Van die tegenstander valt dus weinig te zeggen.

Het belooft weer een heerlijk Protos Weering avondje te worden in de Drenthehal in Beilen, waarbij de Groene-Gele armada op de tribune weer van zich zal doen horen. Wees er bij dus!