Jong FIT Boys uit de beker, ONR bekert door

14 november 2019
de Webmaster

(Foto’s: Ria de Vries)

De Auto Beilen-/DS Reclame-/Autoschade Bazuin-equipe van trainer/coach Joop van Dalfsen speelde donderdagavond in de 1e KO ronde van de beker uit tegen ONR (4e klasse C). Diverse spelers kregen door blessures en kleine pijntjes rust, maar aangevuld met 2 spelers van FIT Boys 2 en 2 spelers van de JO19 kon FIT Boys toch met 14 man op pad. Met een gemiddelde leeftijd van 20,9 (1e helft) en 20,8 (2e helft) was er sprake van een Jong FIT Boys. Voor FIT Boys dus duidelijk een oefenwedstrijd en een mooi moment op een aantal spelers uit het 2e en de JO19 aan het werk te zien. Los van de wedstrijd, die van FIT Boys-kant zeker niet goed was, deden de jonge spelers binnen het team en uit het 2e en de JO19 het gezien de omstandigheden best goed. De 1e helft was FIT Boys erg slordig in de passing en in de aannames en leed daardoor heel veel balverlies. ONR had daardoor veel de bal en werd een aantal malen gevaarlijk. Door een persoonlijke fout stond het in de 9e minuut al 1 – 0 (Sander Postma). FIT Boys kwam maar niet in het spel, was te onrustig aan de bal en bij balbezit was er te weinig beweging waardoor de afspeelmogelijkheden ook minimaal waren. Veelal werd dan de lange bal gehanteerd en dat resulteerde vaak in balverlies. De eerste helft lieten links- en rechtsbuiten Ruben Oostenbrink en Niels Janssens, die beide als JO19-speler hun debuut maakten, zien over genoeg potentie te beschikken. Niet alles wat ze deden was goed, maar met hard werken en luisteren naar de aanwijzingen kwamen ze wel steeds beter in hun spel. Op slag van rust profiteerde ONR weer van een slordigheid bij FIT Boys achterin en maakte de 2 – 0 (Leon Schievels).

De 2e helft gingen Ruud Seubring, Jako van Faassen en Jonathan Schans naar de kant en werden vervangen door Ruben Schutten, Jelmer van Dijk (met 17 jaar ook nog JO19-speler) en Peterjan Oosting (normaal keeper, maar nu spits). Met een smalle selectie moet je roeien met de riemen die je hebt. Ruben was rustig aan de bal en goed in de opbouw, Jelmer liet zien fysiek en technisch goed mee te kunnen komen en Peterjan probeerde ‘oorlog’ in de spits te maken. Bij vlagen legde FIT Boys ook enkele acceptabele aanvallen op de mat. Centrale middenvelder Matthijs Bonnen kon een aantal malen de buitenspelers aanspelen en met een beetje meer precisie had er ook nog wel een doelpunt ingezeten. Ook Jelmer van Dijk wist soms tussen 2 man door de helft van ONR over te steken, maar helaas was dan vaak de keuze van afspelen niet juist of de voortzetting net niet nauwkeurig genoeg. Eigenlijk verdiende de ploeg ook wel een doelpuntje op basis van de spelopvatting de 2e helft. Ondertussen voerde ONR de score nog verder op door doelpunten van Leon Schievels (2x, 59e en 77e) en Tim van der Meulen (78e) en werd daarmee de eindstand 5 – 0. Scheidsrechter Pol leek de kaarten op zak te willen houden, ook bij enkele pittige overtredingen, maar gaf toch √©√©nmaal geel aan een ONR-speler. ONR-trainer Hendrik Timmer was de rust zelfe langs de kant en probeerde dat ook over te brengen op zijn ploeg, wat niet altijd lukte. ONR heeft een aardige ploeg, die zich, als het zich puur en alleen bezig houdt met voetballen en niet met randzaken, best zou kunnen meespelen om een periodetitel in de 4e klasse C. Een volgende ronde beker is in ieder geval wel behaald en daarbij wenst FIT Boys ONR alle plezier en succes. De jonge spelers van FIT Boys constateerden dat deze avond een groot deel van het team enkele seizoenen geleden nog samen in de JO19 hadden gevoetbald. En het is helemaal niet ondenkbaar dat deze spelers binnen afzienbare tijd (volgend seizoen of een seizoen later) samen de 1e selectie van FIT Boys gaan vormen.

FIT Boys zal na een vrije zaterdag (16 november) op zaterdag 23 november om 14:30 uur thuis op Sportpark Noord-West aantreden tegen Klazienaveen.

Opstelling FIT Boys: Robert Haandrikman, Kevin Kooistra, Ruud Seubring (45e Ruben Schutten), Bart van der West, Lars de Boer, Johan Vriesema, Matthijs Bonnen, Jako van Faassen (45e Jelmer van Dijk), Niels Janssens, Jonathan Schans (45e Peterjan Oosting) en Ruben Oostenbrink.