THROWBACK THURSDAY: FB – Glimmen (13-04-’13)

10 augustus 2017
de Webmaster

Elke donderdag in deze zomervakantie een Throwback Thursday, mooie verslagen uit een roemrijk verleden van FIT Boys uit Beilen. Deze week een terugblik naar de competitiewedstrijd van FIT Boys 1 thuis tegen Glimmen 1 in het seizoen 2012/2013. Dat seizoen werd FIT Boys 1 11e in de 2e klasse J en degradeerde weer terug naar de 3e klasse.

Ook Glimmen moet geloven aan dadendrang FIT Boys.

(foto’s: Harmen Oldersma)

Op een zonovergoten sportpark Noord-West stond een uiterst belangrijk duel in de kelder van de 2e klasse J op het programma. Nummer 13 FIT Boys ontving nummer 10 Glimmen en winst was het enige dat telde voor beide teams. De Rendeuro-equipe wilde de stijgende lijn van de afgelopen weken voortzetten om zo weer een goed resultaat te halen. Onder het toeziend ‘oog’ van TV Drenthe dat opnames maakte voor Mijn Club maakten beide teams er een weinig spectaculaire wedstrijd van. De hoogtepunten waren op de vingers van één hand te tellen. Het hoogtepunt aan FIT Boys-zijde was de goal van Ronald van Waardhuizen in de 34e minuut. Eerst had Ronald bij schoten vanaf de rand zestien nog gemist. Bij een prima solo-actie over de rechterflank, kreeg Ronald na een één-twee met Elwin Dam de bal terug rechts in de zestien van Glimmen. Hij kapte zijn directe tegenstander uit en de bal lag perfect voor de linkervoet. Met een prachtige curve verdween de bal over de keeper via de onderkant lat in het doel (1 – 0). Dit was ook de ruststand.

Na de rust probeerde Glimmen wel aan te zetten, maar kwam de ploeg van trainer/coach Gerrit Marsman nimmer tot grootse daden. FIT Boys speelde ook matig en beperkte zich vooral tot verdedigen en loeren op de kansjes die kwamen. Zo viel er weinig te beleven voor het aanwezige publiek, maar gelukkig werden zij wel verwend op een heerlijk voorjaarszonnetje. In de 2e helft had FIT Boys nog twee zeer goede kansen om de score uit te bouwen. Na een terugspeelbal op de Glimmen-goalie speelde deze de bal precies in de voeten bij Hans Seubring. Hij kon alleen op de keeper af, maar miste deze opgelegde kans. Even later bij een vlotte uitval troefde Jermo Verbeek zijn directe tegenstander koppend af en had de Glimmen-doelman te ver voor zijn doel zien staan. Zijn lange lob ging net naast. Na het laatste fluitsignaal van scheidsrechter Henshuis was er een enorme ontlading aan de zijde van de Rendeuro-equipe en enorme teleurstelling op de gezichten van de Glimmen-spelers af te lezen. Aan deze emotionele ontlading, ieder op zijn eigen manier, was af te lezen hoe belangrijk deze wedstrijd voor beide was. Het feestje ging nog even door in de kleedkamer en de kantine. Door het verlies van Olympia’28 en Scheemda steeg de ploeg van trainer/coach Frens Waninge 2 plaatsen en daar was Frens heel content mee.

Dinsdag 16 april speelt FIT Boys 1 uit om 20:00 uur op sportpark De Wenakkers tegen ZFC Zuidlaren 1.