THROWBACK THURSDAY: FIT Boys-Smilde (28-11-’09)

3 augustus 2017

Elke donderdag in deze zomervakantie een Throwback Thursday, mooie verslagen uit een roemrijk verleden van FIT Boys uit Beilen. Deze week een terugblik naar de competitiewedstrijd van FIT Boys 1 thuis tegen Smilde’94 1 in het seizoen 2009/2010. Dat seizoen werd FIT Boys 1 2e in de 4e klasse C en promoveerde naar de 3e klasse. Alfons Pot werd topscoorder in deze klasse met 16 doelpunten, maar ook Ronald van Waardhuizen legde er 11 in.

Slofstra-/Van Berkel-express behoorlijk op stoom.

(foto’s: Gert Datema).

Er hing een prachtig affiche op de diverse winkelramen in de gemeente Midden-Drenthe. FIT Boys en Smilde’94 kruisten deze zaterdagmiddag de degens. De ‘kenners’ voorspelden in de media winst voor Smilde’94, maar kwamen bedrogen uit. Ook de uitslag van de laatste oefenwedstrijd van begin dit jaar (1 – 3 winst voor Smilde) bood geen garantie voor de toekomst. FIT Boys won eigenlijk vrij eenvoudig deze streekderby met 5 – 2. Het moet gezegd worden, Smilde mistte zeker vier basisspelers. Maar ondanks dit gemis moest Smilde zijn meerdere erkennen in het zo langzamerhand aardig op stoom geraakte FIT Boys. Ook met nieuwe trainer Johan Piening bleef FIT Boys doorgaan met wat het de laatste weken ook al deed: winnen. binnen vijf minuten had Elwin Dam met twee doelpunten de 2 – 0 al op het scorebord staan. Na de 2 – 1 werd het na ongeveer een half uur 3 – 1 door een strafschop van Alfons Pot. Na de rust scoorde Ronald van Waardhuizen tweemaal en werd het via een benutte penalty van Smilde uiteindelijk 5 – 2.

Zaterdagmiddag stond er een mooie streekderby op het programma. Op sportpark Noord-West kruisten FIT Boys en Smilde’94 de degens. Voor de nieuwe trainer van FIT Boys, Johan Piening, de vuurdoop. Maar hij is aan de slag gegaan bij een goed draaiende ploeg, de laatste vijf competitiewedstrijden werden gewonnen. Smilde’94 had personele problemen, ze misten zes basisspelers. Na nog geen vijf minuten kwam er bij Smilde’94 al een eind aan alle goede bedoelingen. Het was Elwin Dam die in de derde en vierde minuut respectievelijk de 1 – 0 en 2 – 0 maakte. Misschien wel door deze snelle mokerslagen kwam Smilde’94 er niet echt aan te pas en was de Slofstra-/Van Berkel equipe de bovenliggende partij. Toch kwam Smilde’94 terug in de wedstrijd door uit één van weinige aanvallen te scoren (2 – 1). Nog voor rust gooide Alfons Pot de wedstrijd weer in het slot. Uit een makkelijk gegeven penalty, de FIT Boys-spits werd wel licht aangeraakt, schoot Alfons beheerst raak (3 – 1).

Na de rust kon FIT Boys eenvoudig de score verder uitbouwen. Smilde’94 was niet bij machte om voorin potten te breken. In de drieënvijftigste minuut werd er weer gescoord. Na goed druk zetten veroverde Alfons Pot de bal en speelde Kerwin Fernim op rechts aan. Na goed doorgaan wist hij Ronald van Waardhuizen te bereiken en de topscoorder wist hier wel raad mee. Hij maakte de 4 – 1 en bracht zijn seizoentotaal zo op acht. Ook nummer negen kwam er nog deze middag, ook de 5 – 1 in de vijfenzeventigste minuut kwam van de voet van Ronald. Het slotakkoord was voor Smilde’94 dat nog een strafschop kreeg na een handsbal in de zestien. De eerste inzet moest over, er werd te vroeg ingelopen. De tweede inzet telde wel en viel binnen. Zo kwam de eindstand op het scorebord: 5 – 2. Een terechte overwinning voor FIT Boys en drie belangrijke punten in de achtervolging op koploper Klazienaveen.

Volgende week heeft FIT Boys een vrij weekend en zaterdag 12 december speelt FIT Boys om 14:30 uur uit tegen Zweeloo.